Sarajevo: Od posljedica COVID-a preminuo Samir Zubović

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Od posljedica COVID-a preminuo Samir Zubović
Foto: Udruženje rukometnih sudija / Samir Zubović

Ovim putem Vas obaviještavamo da nas je jutros u 6.45 napustio naš kolega, prijatelj, drug, sportski radnik Samir Zubović, saopšteno je iz Udruženja rukometnih sudija - Sarajevo.

Saopćili su da je Zubović preminuo zbog infekcije COVID-19. 

Doznaje se da je njegovo stanje jučer pogoršano.

"Neka nas ova tužna vijest još jednom upozori da ovo može pogoditi svakog od nas", poručile su sarajevske rukometne sudije.

"Kada nam odlazi neko drag, ne boli smrt, već boli sve ono što ide poslije. Boli praznina koja nikada neće biti popunjena. Boli nemogućnost da još nešto uradimo za njega. Bole riječi koje nismo rekli, a mogli smo. Bole suze. Bole uspomene. Bole ćutanja… Boli to što znamo da nikada više nećemo biti zajedno, što nećemo da ga vidimo i što neće da nam se javi. Boli to što će svuda da nam fali i što će uvjek biti taj neko koji nedostaje."

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu tokom prošle noći je testirano 460 uzoraka na prisustvo novog soja koronavirusa. Od tog broja, kod 124 osobe je potvrđena zaraza COVID-19.

Od toga u Sarajevu 94, Žepču i Visokom po osam, Kakanj tri, Breza četiri, Travnik pet, Maglaj i Olovo po jedno, potvrdila je za portal Radiosarajevo.ba prof. dr. Izetbegović.

U intenzivnoj njezi nalazi se deset pacijenata.

U izolatoriju Podhrastovi na liječenju su trenutno 83 osobe, troje je preminulo. 

"Trudnica pozitivna na COVID-19 premještena je na GAK i porođena je", dodala je generalna direktorica KCUS-a.

Podsjetimo, profesorica dr. Sebija Izetbegović, ranije je za naš portal iznijela alarmantne podatke da u izolatoriju na Podhrastovima do jučer smješteno 88 bolesnika, od toga 13 ih je u Intenzivnoj njezi.

Prema njenim riječima, Zavod za javno zdravstvo KS i Opća bolnica moraju hitno odrediti prostore za nove izolatorije za lakše bolesnike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije