Reprezentacija Katara na Ilidži se priprema za Azijsko prvenstvo: "Idemo na zlato"

0
Radiosarajevo.ba
Reprezentacija Katara na Ilidži se priprema za Azijsko prvenstvo: "Idemo na zlato"
Foto: Radiosarajevo.ba / Reprezentativci Katara i meč s Lovćenom

Rukometna "A" reprezentacija Države Katar, koja se nalazi na pripremama u Bosni i Hercegovini, sinoć je u prijateljskoj utakmici u sportskoj dvorani Hotela "Hills" na Ilidži savladala tim HC Lovćena (Cetinje), i to visokim rezultatom 35:19.

Sve je odlično u BiH

Iako je ekipa crnogorskog prvaka i predstavnika te susjedne zemlje u EHF Europskoj ligi pružila snažan otpor, aktuelni prvaci Azije i viceprvaci svijeta iz 2015. godine su bez većih napora održavali razliku tokom cijelog susreta, te ga, na kraju, bez većih problema okončali u svoju korist.

Zadovoljan je bio Ahmad Mohammad Al-Shaabi, predsjednik Rukometnog saveza Katara (QHA).

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

"Sve je odlično! Hrana je dobra, dvorana je veoma dobra. Naš tim je veoma sretan. Organizacija ovih priprema je veoma dobra. Želja nam je da nakon ovih priprema ponovo budemo prvaci Azije i da budemo među ekipama koje će izboriti plasman na naredno Svjetsko prvenstvo u rukometu", rekao je Al-Shaabi za portal Radiosarajevo.ba.

Među reprezentativcima Katara je i više rukometaša iz Bosne i Hercegovine. Među njima su Eldar Memišević, Anadin Suljaković, Bilal Lepenica, Mirza Kapić, Irhad Alihodžić...

Eldar Memišević, koji je 2015. godine sa reprezentacijom Katara osvojio srebrnu medalju na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Dohi, nije krio oduševljenje okupljanjem u "našoj Bosni i Hercegovini".

Azijski prvaci stigli u BiH: Najbolji rukometaši Katara pripremaju se u Sarajevu

Azijski prvaci stigli u BiH: Najbolji rukometaši Katara pripremaju se u Sarajevu

"Ovdje se pripremamo za Azijsko prvenstvo u januaru naredne godine u Bahreinu. Nadamo se da ćemo osvojiti prvenstvo i po šesti put biti prvaci Azije, što nikome do sada nije uspjelo. Dakle, idemo na zlato! Što se tiče atmosfere i svega, ovdje je zaista sve na vrhunskom nivou. Gostoprimstvo u Sarajevu, hotelu, zaista sve", kazao je Memišević za naš portal.

Jedan od ključnih ljudi za dolazak katarskog nacionalnog tima na pripreme u BiH je Asim Šahman, poznato rukometno ime, ranije jedan od čelnika Rukometnog saveza BiH i predsjednik Rukometnog saveza Federacije BiH.

Reprezentativci Katara i meč s Lovćenom
Foto: Radiosarajevo.ba: Reprezentativci Katara i meč s Lovćenom

Naši veliki prijatelji

"Desetak godina Katarani su putovali u kampove u Barcelonu. Sada su se stvorili uvjeti za saradnju i da oni dolaze u BiH, odnosno Sarajevo. Ovdje zaista imaju sve što imaju u Barceloni, možda i više. Odličan hotel, tri-četiri dvorane gdje se uspješno mogu pripremati. Prvi utisci pokazuju da su prezadovoljni. Nadam se da će i buduće dolaziti ovdje. Oni su naši veliki prijatelji. Imaju dosta naših igrača u svojoj ekipi. Nema razloga da ta saradnja ne preraste u nešto više", kazao je Šahman.

Rukometnu reprezentaciju Katara na priprema posjetio je i ambasador Države Katar u BiH Meshaal Ali Mohammad Abdullah Al-Attiyah, zajedno s katarskim diplomatom Abdullom Mohammedom A. A. Almohanadijem. Predsjednik Rukometnog saveza Katara Al-Shaabi uručio je ambasadoru Al-Attiyah dres rukometne reprezentacije i prigodne poklone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije