Nikola Prce nominiran za najboljeg rukometaša Super lige Poljske

Anadolija
Nikola Prce nominiran za najboljeg rukometaša Super lige Poljske
FOTO: EPA / Nikola Prce
Nikola Prce, rukometni reprezentativac BiH i bivši kapiten, nominovan je za najboljeg igrača Super lige Poljske. Prce je također u konkurenciji za najboljeg beka lige, pa je jasno da iskusni bh. rukometaš ima još jednu sjajnu sezonu u dresu Azoty Pul

Riječ je o velikom priznanju za Prcea, jer osim njega, u konkurenciji za najboljeg igrača lige su, između ostalih, Slovenac Uroš Zorman i Španac Julen Aguinagalde, koji igraju za Vive Kielce, te poljski reprezentativci Marek Dacko i golman Adam Malcher.

“Iskreno, nisam očekivao ovakav rasplet, posebno ne to da ću biti nominiran u čak dvije kategorije. I to je samo po sebi veliki uspjeh. Posebno mi godi činjenica da sam se našao u izboru za najboljeg igrača lige, u društvu sa nekim od najboljih rukometaša današnjice poput Aguinagaldea, koji je među najboljim pivotima svijeta. Ove sezone igram zaista dobro, imam puno povjerenje trenera Marcina Kurowskog, opet smo u borbi za visok plasman, tako da sve ide po planu. Samo da me zdravlje posluži. Koristim priliku da se od srca zahvalim svojim fanovima koji su mi bili velika podrška u preliminarnom glasovanju. Primio sam na desetine poruka podrške i ovo priznanje dijelim sa njima““, kazao je Prce.

Bh. reprezentativac do sada je za Azoty u tri sezone odigrao 105 zvaničnih utakmica u kojima je postigao čak 474 gola, a prošle sezone je bio drugi strijelac Super lige Poljske sa 169 pogodaka. Prce važi za jednog od najboljih igrača u istoriji kluba, a dobre igre donijele su mu i produženje ugovora na još jednu godinu.

Manifestaciju izbora najboljih rukometaša godine organizuje PGNIG Super liga Poljske, zajedno sa državnim rukometnim savezom, vodećim poljskim portalom Sportoefakty, te TV CANAL+. Najbolje igrače u devet različitih kategorija biraće žiri sastavljen od novinara, sportskih radnika i trenera poljske lige, a od danas će i navijači moći dati svoj glas na web stranici pgnig-superliga.pl. Svečano proglašenje biće održano na gala manifestaciji 29. maja u Varšavi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije