Ermin Bičakčić: Gol protiv Werdera preporuka za ostanak u Hoffenheimu

J. M.
Ermin Bičakčić: Gol protiv Werdera preporuka za ostanak u Hoffenheimu
/ Foto: lattenkreuz.de
Ermin Bičakčić nije baš poznat kao strijelac. Ali, samo ako protivnik nije Werder.

Bosanskohercegovački reprezentativac u subotu je postigao peti gol u pobjedi Hoffenheima u Bremenu 5:3. Bio je to svojevrsni deja vu robusnog odbrambenog igrača jer je i prvi gol u dresu Hoffenheima postigao upravo protiv Werdera 4. februara 2015.

Pogodak u subotu izuzetno je važan za samopouzdanje Ermina Bičakčića. Tokom ove sezone često se žalio na nedovoljnu minutažu, ali to je više posljedica čestih rotacija trenera Hoffenheima Juliana Nagelsmanna.

Najmlađi trener u historiji Bundeslige u subotu je ukazao povjerenje Bičakčiću jer je Benjamin Hübner bio povrijeđen. Bh. reprezentativac se revanširao odličnim nastupom koji predstavlja dobru preporuku i za meč posljednjeg kola protiv Augsburga.

Ali, i za ostanak u Hoffenheimu koji će se u najgorem slučaju igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, možda ostvariti i direktan plasman u grupnu fazu.

Dobra atmosfera u Hoffenheimu samo je jedan od razloga zašto se sve manje spominje odlazak Bičakčića iz Hoffenheima. Ovog ljeta klub napuštaju Niklas Süle i Sebastian Rudy koji prelaze u Bayern pa bi i Bičakčić trebao dobiti veću minutažu.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije