Džanan Musa odveo Cedevitu u finale: Pogađao i "s parkinga" za slavlje

Radiosarajevo.ba
Džanan Musa odveo Cedevitu u finale: Pogađao i "s parkinga" za slavlje
Na krilima inspirisanog bosanskohercegovačkog reprezentativca Džanana Muse, zagrebačka Cedevita uspjela je izboriti prolazak u finale hrvatskog prvenstva, savladavši ekipu Splita.

Tačnije, nakon pobjede u prvom meču, košarkaši Cedevite uspjeli su stići do izuzetno visoke pobjede u Zagrebu, čime su obezbijedili sigurno mjesto među dvije najbolje ekipe Hrvatske. Oni su Split savladali rezultatom 82:52, te će u finalu čekati ekipu Cibone.

U ovom susretu sjajnu partiju pružio je bh. reprezentativac Džanan Musa, koji je Cedevitu sa 24 postignuta poena predvodio do pobjede. On je uspio pogađati sa gotovo svih pozicija na parketu, a publiku u Zagrebu posebno su oduševile njegove trojke "s parkinga", u stilu Mirze Teletovića.

Na drugoj strani Mateo Kedžo i Filip Najev ubacili su po 10 poena, ali taj kombinovani napor je bio premali da bi nadvladali izuzetno nadmoćnu Cedevitu.

Ovakvom utakmicom, Musa je na najbolji mogući način opravdao nedavno potpisivanje prvog profesionalnog ugovora sa Cedevitom, te će tako svoj tim voditi u borbi za trofej, u finalu sa istim protivnicima već četvrtu godinu zaredom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije