Ko će na tron Europe: Francuska i Danska odlučuju o novom prvaku

0
Radiosarajevo.ba
Ko će na tron Europe: Francuska i Danska odlučuju o novom prvaku
Foto: EPA - EFE / Repriza prošlogodišnjeg finala SP-a

Finale Europskog prvenstva u rukometu na programu je večeras od 17:45 sati (direktan prenos: Arena Sport), kada ćemo saznati ime novog prvaka.

Za titulu će u Kolnu igrati selekcije Francuske i Danske.

Francuska je u polufinalu poslije velike drame i produžetaka rezultatom 34:40 savladala branitelja titule Švedsku. Taj meč izazvao je veliku buru, zbog načina na koji su Francuzi došli do izjednačujućeg gola za 27:27, koji ih je odveo u produžetke i ostavio u igri za finale.

Lopovi u Zagrebu raznijeli bankomat, građane probudila snažna eksplozija

Lopovi u Zagrebu raznijeli bankomat, građane probudila snažna eksplozija

Šveđani su se žalili EHF-u tvrdeći da je gol Elohima Prandija bio neregularan, međutim, njihova žalba je odbijena, tako da neće braniti naslov.

Danska je u drugom polufinalu nadigrala domaćina turnira Njemačku rezultatom 29:26.

Francuzi su aktuelni olimpijski prvaci, a šampioni Europe bili su u tri navrata (2006, 2010, 2014). Na prošlom EP odigranom u Mađarskoj i Slovačkoj osvojili su četvrto mjesto.

Danska je, s druge strane, europski šampion bila dva puta – 2008. i 2012. godine. Svjetski prvaci su na prošlom EP osvojili bronzu.

Duel Francuske i Danske bit će repriza finala prošlog SP-a iz Poljske i Švedske, kada su Danci slavili s 34:29 i osvojili svoju treću svjetsku titulu.

Kladionice su na strani Danske, kojoj daju znatno veće šanse za pobjedu. Tako se koeficijent na pobjedu Danaca kreće od 1.55, dok je prosječna kvota na trijumf Francuske 3.30.

Od 15:00 sati Švedska i Njemačka će igrati meč za bronzu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije