Da li je moguće: "Kokuzni" Vardar je ponovo prvak Europe!

Radiosarajevo.ba
Da li je moguće: "Kokuzni" Vardar je ponovo prvak Europe!

Rukometaši Vardara napravili su pravu senzaciju i osvojili Ligu prvaka u rukometu. U finalnoj utakmici Final Four turnira u Lanxess Areni u Kolnu Skopljanci su savladali mađarski Veszprem 27:24.

Rukometaši Vardara igrali su sjajno tokom čitave utakmice, pogotovo u prvom poluvremenu koje su riješili u svoju korist 16:11.

Na startu drugog poluvremena Skopljanci odlaze na +6 (17:11), no tada se bude Mađari i zahvaljujući golmanu Šterbiku hvataju priključak. Veszprem se nekoliko puta približava na jedan gol zaostatka, ali Makedonci nijednog trenutka ne ispuštaju vodstvo i na kraju stižu do velikog trijumfa.

Tako su Skopljanci osvojili drugu titulu europskog prvaka u tri sezone, dok je Veszprem izgubio četvrto finale. U redovima Veszprema igrao je bh. reprezentativac Mirsad Terzić.

Iako već mjesecima ne primaju plaću zbog odlaska glavnog sponzora – ruskog milionera Sergeja Samsonenka – skopski rukometaši napravili su drugi podvig u dva dana, nakon što su u polufinalu Final Foura pobijedili favoriziranu Barcelonu 29:27.

Zbog finansijskih problema Vardar su otpisivali tokom cijele sezone, bili su na ivici ponora u četvrtfinalu protiv Pick Szegeda, u polufinalu protiv Barcelone nadoknadili -7 na poluvremenu…

Rukometaši Vardara su sve uspjeli nadoknaditi i stići do druge titule europskog prvaka, pritom ispisavši jednu od najljepših sportskih priča godine.

Svaka čast, Skopljanci!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije