EURO: Hrvatska lagano porazila Rumuniju i osigurala prolaz dalje

0
Radiosarajevo.ba
EURO: Hrvatska lagano porazila Rumuniju i osigurala prolaz dalje
Foto: EPA - EFE / Rukometna reprezentacija Hrvatske

U meču trećeg kola grupne faze Europskog prvenstva u rukometu koje se igra u Njemačkoj, reprezentacija Hrvatske je porazila selekciju Rumunije, a rezultat je glasio 31:25.

Popularni 'Kauboji' su do pobjede došli bez većih problema, što sugeriše i rezultat na poluvremenu - 16:12 za reprezentaciju Hrvatske. 

Ovom pobjedom, Hrvatska je osigurala prolaz dalje u teškoj grupi, u kojoj još igraju Austrija i Španija. Upravo ove dvije selekcije će igrati utakmicu koja će odlučiti drugog putnika u narednu fazu.

Ako imate plućnu bolest, morate obratiti pažnju na plijesan u vašem domu

Ako imate plućnu bolest, morate obratiti pažnju na plijesan u vašem domu

U grupi C, Crna Gora je porazila Srbiju (30:29) i tako je izbacila s Europskog prvenstva. Nažalost po Crnogorce, zbog dva poraza u prva dva kola nisu uspjeli proći dalje, a dalje idu Island i Mađarska.

U grupi A, Sjeverna Makedonija je iznenađujuće došla do pobjede nad favoriziranom Švicarskom, kojoj je trijumf u ovom meču trebao da zadrži šanse za prolaz dalje. Ovako, prolaz iz ove grupe su osigurale Njemačka i Francuska. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije