Bh. rukometaši se pripremaju za dvomeč s Češkom, evo šta su poručili Herceg i Majstorović

0
FENA
Bh. rukometaši se pripremaju za dvomeč s Češkom, evo šta su poručili Herceg i Majstorović
FENA / Trening rukometne reprezentacije BiH

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će 4. i 5. novembra će u gostima odigrati dva prijateljska kontrolna susreta protiv selekcije Češke, u sklopu priprema za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvo, koje će od 10. do 28. januara 2024. godine biti održano u Njemačkoj.

Reprezentativci BiH okupili su se u ponedjeljak na Ilidži gdje se pripremaju za susrete sa Česima.

Lijevi bek bh. tima Mirko Herceg na press konferenciji je kazao da su se reprezentativci okupili zdravi, sa namjerom da što bolje odrade pripreme za utakmice sa Česima.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

"Svi znamo da nemamo puno vremena za pripremanje za utakmice koje nas očekuju na Evropskom prvenstvu. Trudimo se da maksimalno iskoristimo da se što bolje uigramo i pripremimo", kazao je Herceg.

Član mađarskog Csurgoija očekuje da se reprezentacija BiH se predstojećem EP prikaže u najboljem svjetlu.

Mirko Herceg

FENA: Mirko Herceg

"Igramo u grupi sa Švedskom, koja je definitivno favorit grupe, mislim da se sa Nizozemcima možemo nositi, a naš je cilj da ostvarimo povijesnu pobjedu protiv Gruzije, vidjet ćemo šta će biti", kazao je Herceg.

Novi reprezentativac BiH Marko Majstorović, član slovenske Krke, kazao je da je čast i san svakog sportiste da zaigra za reprezentaciju.

"Momci su me prihvatili vrlo dobro, pomažu mi da se uklopim u sistem, tako da je sve u najboljem redu. Protiv Češke očekujem veliku borbu, dokazivanje od svakog igrača, da se kao tim pokažemo u dobrom svjetlu. Ja sam ovdje prvi put i vidim da kao tim imamo dosta kvaliteta, očekujem da ćemo to pokazati i na EP-u", kazao je Majstorović.

Marko Majstorović

FENA: Marko Majstorović

Dva susreta sa Češkom će se igrati u Brnu, prvi je na rasporedu 4. novembra u 17 sati, a revanš dan kasnije u 13 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije