Veliki skandal: Za pripreme Lane Pudar nema novca iz budžeta, njen klub poručio - Sram vas bilo!

16
Radiosarajevo.ba
Veliki skandal: Za pripreme Lane Pudar nema novca iz budžeta, njen klub poručio - Sram vas bilo!
Foto: Privatni album / Lana Pudar

Plivački klub "Orka" oglasio se jutros na svojoj Facebook stranici nakon što je njihov projekat "Pripreme, trenažni proces i reprezentativni nastupi Lane Pudara u 2022. godini" odbijen od strane Ministarstva civilnih poslova.

Saopštenje PK "Orka" prenosimo u cijelosti:

"Ministarstvo civilnih poslova BiH jutros je objavilo Odluku o rasporedu sredstava namijenjenih za tekući grant "Sufinansiranje sportskih manifestacija" za 2022. 

Željko Komšić u New Yorku: 'Mnogo je više onih koji će braniti BiH od onih koji žele da je unište'

Željko Komšić u New Yorku: 'Mnogo je više onih koji će braniti BiH od onih koji žele da je unište'

Pogledajte kako je Lana Pudar doplivala do finala: Svjetsko, a naše

Pogledajte kako je Lana Pudar doplivala do finala: Svjetsko, a naše

Na tom spisku među 155 dobitnika sredstava, na kojem su razne škole sporta, cheerleading klubovi, klubovi borilačkih sportova, sportsko rekreativne udruge i razno razna udruženja građana, NEMA Kluba vodenih sportova "Orka", najboljeg kluba u BiH po izboru Olimpijskog komiteta BiH za 2022. godinu, koji je na ovaj Tekući grant aplicirao sa projektom "Pripreme, trenažni proces i reprezentativni nastupi Lane Pudara u 2022. godini".

Neka je na sramotu komisiji koja je donijela ovu Odluku i na taj način najbolje pokazala svu raskoš bahatosti, samovolje, bezobrazluka i javašluka koji vlada u ovoj instituciji. Pogledajte na njihovoj web stranici spisak dobitnika i iznose koje su dobili i sve će vam biti jasno kakvim su se "kriterijima" vodili i šta je njima bilo jedino bitno.

Plivački savez BiH, koji niti jednom jedinom markom nije učestvovao u finansiranju bilo kakvih troškova Laninih nastupa i priprema, uredno je prošao na ovom konkursu iznosom od 25.000,00 KM, upravo za finansiranje reprezentativnih nastupa Lane Pudar i reprezentacije BiH u 2022. godini. Samo je nastup njenog tima na netom završenom svjetskom prvenstvu u Melbournu naš Klub koštao je preko 40.000,00 KM.

Ministarstvo civilnih poslova BiH jutros je objavilo Odluku o rasporedu sredstava namijenjenih za tekući grant "...

Posted by Klub Vodenih Sportova Orka on Friday, December 23, 2022

A gdje su u svemu tome nastupi u Rimu, Budimpešti, Bukureštu, Berlinu, pripreme i putovanja tokom cijele godine širom Evrope?! Ali zato je najbitnije da su sredstva dobile razne škole sporta koje se otvaraju isključivo u svrhu dobijanja sredstava na raznim grantovima i sa raznih nivoa vlasti.

Nekad se zaista zapitamo gdje živimo, sa kakvim smo ovo ljudima okruženi i vrijedi li sve ovo ovolikog truda i odricanja, kada vas institucije kojima je obaveza i posao briga o vrhunskom sportu u našoj državi na ovakav način jednostavno pomnože s nulom?!

I još nas samo pozovite na kakav prijem da se uslikate s Lanom, da nam uručite kakvu plaketu, da kažete da ste ponosni na njene rezultate i na nas, pa da ugođaj bude potpun...
Sram vas bilo!, poručuju iz PK "Orka".

Sramna odluka Ministarstva civilnih poslova
FOTO: Screenshot: Sramna odluka Ministarstva civilnih poslova

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije