Velibor Pudar, otac Lane Pudar, otkrio u čemu je tajna uspjeha njegove kćerke

6
A. Sokolović
Velibor Pudar, otac Lane Pudar, otkrio u čemu je tajna uspjeha njegove kćerke
Foto: Bljesak.info / Doček Lane Pudar u Mostaru

Ne, neće biti nikakvog pobjedničkog šampanjca, prije večeras. Kada se sve završi, spusti zavjesa na Europsko prvenstvo, izaći ćemo, supruga i ja, malo s društvom u Mostar i proslaviti tri medalje naše Lane. A pravi šampanjac čeka našu kćerku kada se vrati iz Italije.

To je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao Velibor Pudar, otac Lane Pudar, "Čuda iz Mostara", koja je danas u utrci na 100 metara delfin donijela zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu sa Europskog prvenstva u plivanju.

"Vidi, pošteno da ti kažem, niko ne može da vjeruje. Velike europske velesile ne vjeruju da postoji takvu "Čudo iz BiH" kao što je Lana. Engleski novinari su došli da prave razgovor s njom u Rimu i kada je počeo  razgovor kazali su da ne mogu da vjeruju da ona dolazi iz grada koji nema olimpijski bazen. Kako su došli do ove informacije, zaista ne znam. Ali, vidim da svi prate", priča Velibor Pudar, bivši golman Veleža, za naš portal.

Lana je u Rimu odvojila tri medalje - zlato i dva srebra. 

"Supruga Nada prati forume, ona je i na grupama gdje se okupljju bivši plivači, i čita komentare da je Lana od osamostaljenja BiH najuspješnija takmičarka u historiji naše zemlje u svojoj konkurenciji na europskim prvenstvima. Ovo je prva zlatna medalja za BiH u sportu koji je olimpijska kategorija sa europskih prvenstava. Niko prije Lane, koliko smo pročitali, nije osvojio medalju za BiH. Larisa Cerić je donijela sa Svjetskog prvenstva", kaže nam Pudar.

Na pitanje da li je danas očekivao zlatnu medalju, Pudar kaže:

"Mi smo očekivali, da nadali smo se. Ne može ništa biti siguran, ali ovo je njena disciplina."

Objava Velibora Pudara iz marta 2021.  - undefined

Printscreen: Objava Velibora Pudara iz marta 2021.

Lana i tata Velibor danas još nisu razgovarali na telefon. No, sinoć su pričali. Velibor nam je prenio zanimljiv tok razgovora.

"Bila je raspoložena. A znala je da je 100 metara leptir njena disciplina i da ima velike šanse za zlato. kada sam joj u šali kazao "Lana, daj pojedi za doručak te Ruskinje", samo se nasmijala i dodala "A, jašta ću...". To je danas i potvrdila", dodao je Velibor.

Zanimalo nas je u "čemu je tajna Laninog uspjeha".  

"Ona je samovjerena, svjesna svojih kvaliteta. tajna je u tome što trenira kako treba, posvećana je sportu, školi... Dok njene drugarice uživaju, ona je u bazenu i trenira. U 4, 5 sati ujutro ustane da trenira, da bi navečer izašla sa drugaricama. Ništa joj nije teško... Ima Bogom dat talenat, odlične trenere i to je to. Tu su uz nju 24 sata - Damir Đedović, Alena Ćemalović, Deni Mandić, te Goran Grahovac koji je mentor", kazao je Velibor Pudar, otac Lane Pudar, za portal Radiosarajevo.ba, čije riječi koje je izgovorio u martu ove godine i danas pamtimo - Lana će plivati za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porijekla i zemlju koju nosi u srcu.

Aferim, Velibore. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije