Velibor Pudar: Moja je Lana svjetsko čudo, Mostar večeras neće spavati

12
A. S.
Velibor Pudar: Moja je Lana svjetsko čudo, Mostar večeras neće spavati
Foto: Radiosarajevo.ba / Velibor i Lana Pudar

Mlada mostarska plivačica Lana Pudar (15) večeras je oborila državni rekord te ostvarila olimpijsku A normu na 100 metara delfin za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju. 

Jedna od najtalentovanijih svjetskih plivačica dionicu od 100 metara preplivala je za fantastičnih 57:37 sekundi te ostvarila A olimpijsku normu.

Portal Radiosarajevo.ba nakon jednog od najvećih uspjeha našeg plivanja, kontaktirao je Velibora Pudara, nekadašnjeg golmana Veleža, koji je iz mostarskog doma pratio Laninu utrku u Beogradu.

"Svi smo pod dojmovima, još se emocije nisu smirile. Ovo je zaista fantastično. Lani se ukazala prilika, koju je ona vrijedno iskoristila i ostvarila jedan od najboljih svjetskih rezultata ove godine", priča Velibor Pudar za portal Radiosarajevo.ba.

Na našu konstataciju da će sjajna Bosanka večeras približila apsolutnom svjetskom rekordu koji je 2016. godine postavila Šveđanka Sarah Sjostrom (55:48 sekundi), a da Lana ima već jedno od najboljih vremena u svijetu u 2021. godini, Pudar polako "spušta loptu".

Lana Pudar - undefined

FOTO: Facebook: Lana Pudar

"Lana je večeras osvojila 903 FINA boda, ali ne želimo da sada da visoko letimo. Evidentno je da je ovo u nekim situacija sigurna medalja na svjetskom prvenstvu ili olimpijskim igrama, ali polako, nigdje ne treba žuriti", priča Pudar u prvoj izjavi za jedan bh. medije nakon velikog ospjeha svoje kćerke Lane.

Dok sa nekadašnjim golmanom Veleža razgovaramo, kućni telefon i ulazna vrata ne prestaju da zvone. Pohvale Lani stižu sa svih strana.

"Ovo je nešto što sigurno nismo sanjali. Ovo je zaista veliko za Lanu prije svega, ali i njen klub Orku, Mostar i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Kako stvari stoje večeras nema spavanja, Mostar je ovo dugo čekao", kazao je Velibor Pudar, otac Lane Pudar, za portal Radiosarajevo.ba koja je večeras cijeli plivcački svijet podigla na noge. 

A ima tek 15 godina...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije