Tri nova državna rekorda za bh. plivačicu Lanu Pudar

Radiosarajevo.ba
Tri nova državna rekorda za bh. plivačicu Lanu Pudar
Klub vodenih sportova Orka / Lana Pudar i Kerim Sadiković

Klub vodenih sportova Orka iz Mostara je nakon višemjesečne pauze ubilježio zvanični nastup na 11. plivačkom mitingu Plivaj srcem, koji je organizirao Akademski plivački klub 22. april iz Banje Luke.

Ove godine je organizacija i samo takmičenje bilo drugačije.

Miting je bio pozivnog karaktera i u potpunosti prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji. 

Na mitingu su sudjelovali plivači iz BiH, Srbije i Hrvatske, a ovaj klub na mitingu su predstavljali Lana Pudar i Kerim Sadiković.

Lana je u dvije isplivane discipline postavila tri nova državna rekorda.

U disciplini 100 metara delfin vrijeme novog rekorda za djevojčice do 14 i do 16 godina sada iznosi 59.82, sa odličnih 760 Fina bodova.

U disciplini 100 metara slobodno postavila je novi državni rekord za djevojčice do 14 godina u vremenu 56.73.

Lana je također osvojila pehar za najbolju plivačicu mitinga u A kategoriji, te je isplivala najvrijedniji rezultat mitinga i u ženskoj i u muškoj konkurenciji.

Osvojila je i dvije zlatne medalje.

Kerim Sadiković je plivao dvije discipline na ovom mitingu.

U disciplini 200m mješovito popravio je svoj najbolji rezultat za četiri sekunde s vremenom 2:12.64, dok je u disciplini 100 metara prsno također popravio svoj najbolji rezultat, koji sada iznosi 1:05.23, te je u toj disciplini osvojio treće mjesto.

"Ukoliko budemo imali prilike sudjelovati na još kojem takmičenju do kraja godine, vjerujemo da će Kerim u ovoj disciplini zakucati na vrata novog državnog rekorda. Ovi rezultati svakako nam govore da se vrijedan rad, trud i zalaganje na treninzima na kraju uvijek isplati, te da nema te situacije i prepreke koju ne možemo savladati ukoliko vjerujemo u sebe i u ono što radimo", navodi se u saopštenju ovog kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije