Velibor Pudar: Lana će plivati za zemlju koju nosi u srcu

2
Radiosarajevo.ba
Velibor Pudar: Lana će plivati za zemlju koju nosi u srcu
Foto: Radiosarajevo.ba / Velibor i Lana Pudar

Mostarska plivačica, 15-godišnja Lana Pudar danas je dva puta oborila državni rekord i ostvarila olimpijsku A normu na 100 metara delfin za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Zlatnim slovima je ispisala bh. i svjetsko plivanje. Njen snimak iz Beograda ruši sve rekorde, baš onako kako je mlada mostarska plivačica na takmičenju koje je održano u Srbiji, oborila državni rekord te ostvarila olimpijsku A normu na 100 metara delfin za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju. 

Jedna od najtalentovanijih svjetskih plivačica dionicu od 100 metara delfin stilom preplivala je za fantastičnih 57:37 sekundi te ostvarila A olimpijsku normu.

Otac zlatne bh. plivačice Velibor Pudar, odgovorio je na svom Facebook profilu pod zastavom koje zemlje će plivati Lana.

"Molim vas da nas ne "morite" više sa pitanjima pod kojom zastavom će Lana Pudar plivati, na ovo pitanje, više ni Lana ni mi ne odgovaramo. Lana će plivati za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porijekla i zemlju koju nosi u srcu", poručio je Velibor.

Velibor - undefined

PrtScr: Velibor

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije