U Zemaljskom muzeju upriličen prijem za bh. reprezentativce u karateu: Ogromni uspjesi nisu slučajni

1
Radiosarajevo.ba
U Zemaljskom muzeju upriličen prijem za bh. reprezentativce u karateu: Ogromni uspjesi nisu slučajni
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / U Zemaljskom muzeju BiH upriličen prijem za bh. reprezentativce u karateu

Prijem bosanskohercegovačkih reprezentativaca u karateu, povodom postignutih uspjeha i osvojenih šest medalja na Evropskom prvenstvu u Gruziji, upriličen je danas, 15. februara u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda uputio je iskrene čestitke sportistima i čelnicima Karate saveza BiH na postignutom uspjehu, te im uputio riječi zahvalnosti što predstavljaju Kanton Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu.

"Kanton Sarajevo će nastaviti svesrdno pomagati i pružati institucionalnu podršku. Vi to zaslužujete, jer vaši ogromni uspjesi nisu slučajni, mnogo je tu rada i odricanja, kako vašeg, tako i vaših trenera i vaše porodice. Međutim, podršku i finansiranje sporta moramo sistemski riješiti. Kanton Sarajevo finansira sport na svim nivoima, čime se ide na uštrb kvaliteta sporta u našem kantonu", rekao je ministar Magoda.

Preminuo stand-up komičar Bob Newhart

Preminuo stand-up komičar Bob Newhart

On je pozvao i ostale nadležne institucije, od lokalnih pa do državnih, da obrate više pažnje na ovaj sport i da adekvatnije podrže rad i nastupe mladih sportista na velikim takmičenjima.

"Vijeće ministara BiH napokon mora početi finansirati ustanove i organizacije od značaja za Bosnu i Hercegovinu, kako sportske, tako i kulturne. Simbolično smo danas u Zemaljskom muzeju BiH, najstarijoj ustanovi kulture u našoj državi, te upravo zbog nemara državnog nivoa vlasti, osim sporta, mi finansiramo i sedam ustanova kulture od značaja za BiH", poručio je ministar Magoda.

Emina Sipović za Radiosarajevo.ba: Ponosna sam što sam sa sestrama donijela tri medalje za moju BiH

Emina Sipović za Radiosarajevo.ba: Ponosna sam što sam sa sestrama donijela tri medalje za moju BiH

Uz stručno vođenje kustosa Zemaljskog muzeja BiH, upriličen je zajednički obilazak Muzeja, te upoznavanje s Hagadom i bogatom historijom naše zemlje. Ovime je potvrđeno da su sport i kultura nedjeljivi ambasadori jedne države.

Čelnici Karate saveza BiH su se zahvalili Vladi KS i ministru Magodi na kontinuiranoj podršci.

Podsjećamo, Reprezentacija BiH u karateu osvojila je ukupno šest medalja na posljednjem Evropskom prvenstvu. Zlatne medalje osvojili su Bekir Grabus, Emina Sipović, Anes Bostandžić i Ali Arnautović. Odličan rezultat ostvarile su Ajla Sipović i Nejra Sipović, donijevši srebrenu i bronzanu medalju u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije