U nedjelju u Goraždu: Međunarodna utrka prijateljstva

1
Radiosarajevo.ba
U nedjelju u Goraždu: Međunarodna utrka prijateljstva
Oficijelni vizual / Goražde 5K

Atletski klub Goražde najavljuje atletsku manifestaciju "Međunarodna trka prijateljstva" koja će se održati u nedjelju 20. juna. 

Organizatori ističu da je Goražde grad koji je autentični čuvar prijateljstva a njegovi stanovnici zaštitnici dobrote među ljudima. Zato su ponosni što u jedinstvenom ambijentu ovog grada mogu promovisati kraljicu sportova. 

Ova manifestacija će okupiti više od 500 učesnika i učesnica, a start i cilj bit će u Omladinskoj ulici. 

U glavnoj Trci prijateljstva na 5 km, na stazi koja najvećim dijelom prati obale rijeke Drine, nastupiće oko 300 atletičara i atletičarki iz šest zemalja. Start glavne utrke je u 11 sati.

Posebnost ovoj manifestaciji dat će takmičenje djece koja će se nadmetati u šest kategorija, za šta je prijevljeno ukupno oko 200 djevojčica i dječaka iz deset
gradova Bosne i Herecegovine. Start prve dječije trke je u 9,40 minuta.

Moto Međunarodne trke prijateljstva Goražde 5K je "Dobro došli u grad prijatelja, sporta i dobrih ljudi". Zahvaljujemo se svim sponzorima i prijateljima koji su nam pomogli da organizujemo ovu veoma zahtjevnu sporsku manifestaciju, poručili su iz Atletskog kluba Goražde.

Gosti na manifestaciji će biti Sead Kondo rekorder BiH na 10 000 m i maratonu koji niko ni nakon 43 godine niko nije oborio i Islam Đugum proslavljeni BH-a olimpijac i maratonac.

Goražde 5K - undefined

Oficijelni vizual: Goražde 5K

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije