Najljepša priča iz Srebrenice: Prvi put u historiji trčalo se Stazama Bosne Srebrene

2
Radiosarajevo.ba
Najljepša priča iz Srebrenice: Prvi put u historiji trčalo se Stazama Bosne Srebrene
Foto: Dečki u plavom / Mladen Grujičić, Darko Lončar i Ćamil Duraković

Prvi put u historiji jučer je u Srebrenici održana trka u kojoj je učestvovalo više od 200 takmičara. Zanimljivo je da je pehar pobjednicima dijelio načelnik Srebrenice Mladen Grujičić, dok je među učesnicima koji je istrčao trku bio i bivši načelnik, a današnji predsjednik Skupštne opštine Srebrenica Ćamil Duraković.

Upravo trka pod nazivom Stazama Bosne Srebrene koju je organiziralo Udruženje “Dečki u plavom” uz podršku Opštine Srebrenica ujedinilo je bivšeg i sadašnjeg načelnika Srebrenice.

Tako su se Grujičić i Duraković ovom prilikom družili, a kako su organizatori i najavili, mjesta politici nije bilo.

Trka održana u Srebrenici - undefined

Foto: Udruženje u plavom

Stazama Bosne Srebrene je cestovna utrka na 10.000 metara. Ovakvih pozitivnih primjera koji će ujediniti bh. političare svakako bi trebalo biti više, primjera kada politika barem na jedan dan neće biti prioritet.

Trka održana u Srebrenici - undefined

Foto: Udruženje u plavom

Podsjetimo, najbrži takmičar iz Srebrenice bio je Mirsad Siručić, dok je prvo mjesto osvojio Uroš Gutić u muškoj grupi, a Adela Čomor u ženskoj konkurenciji.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je Emiru Hastoru, a treće Aliji Imamoviću. Drugo mjesto u ženskoj grupi osvojila je Ivana Perlain-Uzunović, a treće Sandra Gangloff.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije