Hranisava Trail najavila drugo izdanje i dodatni spektakl: Vertikalni kilometar

0
Radiosarajevo.ba
Hranisava Trail najavila drugo izdanje i dodatni spektakl: Vertikalni kilometar
Foto: Hranisava Ultra Trail / Atraktivna utrka koja se ne propušta

Nakon uspješno organizovane prve trail utrke ka vrhu Hranisava na Bjelašnici, u avgusu 2020, organizatori najavljuju i drugo izdanje Hranisava Ultra Trail-a.

Ove godine, trka će se održati 3. jula 2021. godine (subota), sa startom i ciljem ospred M Gallery resorta kod Tarčina.

"Kao organizacija, prihvatili smo komentare trkača, savjete, kritike i uradili smo promjene koje će trku učiniti jos boljom. Novi dijelovi staza, novi sistem markiranja staza, manje ''makadama'', iznenađenje na maratonskoj stazi i bogatiji program za trkače i goste. Pored same trke, u planu imamo organizovanje treninga na stazama koje se budu trčale na trci, organizovanje planinarskih pohoda, trail kampova i slično", izjavio je za Radiosarajevo.ba Benjamin Šehić, ispred organizatora. 

Hranisava Ultra Trail postala je dio ITRA asocijacije (International Trail Running Association) kojim će polumaraton i maraton utrke biti bodovane i uvrštene među svjetske trke.

"Pored HUT-a, ove godine ćemo organizovati još jednu trku. Radi se o Hranisava Vertikalnom Kilometru. Prošlogodisnja staza Super Saiyan red (37km) je imala priliku proći ovom dionicom s tim da će ove godine start biti ispred Planinarskom doma Kraljevac(965mnv) i sa ciljem na vrhu Hranisave, Hadžihasanovim vrhom (1964mnv).

Sama staza je 4,8km duga sa usponom od 999m i datum održavanja je 8.8.2021.

Atraktivna utrka koja se ne propušta - undefined

Foto: Hranisava Ultra Trail: Atraktivna utrka koja se ne propušta

Prijave za Hranisava Ultra Trail 2021 su otvorene, a svi zainteresirani za jednu od tri distance svoju prijavu mogu izvršiti ovdje: www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1288

Prijave za Hranisava Vertical Kilometer 2021: www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1302


Kako je proslo izdanje iz 2020. godine, mozete pogledati u ovom videu

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije