Tuka, Džumhur, Imamović, Puhalo... Svi nose majice Hranisava Traila

Radiosarajevo.ba
Tuka, Džumhur, Imamović, Puhalo... Svi nose majice Hranisava Traila
Hranisava Trail / Amel Tuka podržao Hranisava Trail

Sve je biliži datum prve Hranisava Ultra Trail utrke koja će brojnim ljubiteljima trail trčanja otkriti čari jednog od najljepših dijelova Bjelašnice. Hranisava je naziv grebena sa zapadne strane Bjelašnice i vrha visine  1964 metara. 

Značaj prvog Hranisava Ultra Traila koji će se održati 22. avgusta 2020. prepoznali su najveći sportisti naše zemlje.

Aml Tuka - jedan od najbržih trkača na 800 metara u svijetu, teniser Damir Džumhur, maratonac Alija Imamović i bokser Edin Puhalo odjenuli su zvanične majice Hranisava traila te tako podržali ovaj sportsko-rekreativni događaj.

Utrka će se održati na tri dionice, prilagođene različitim kategorijama rekreativaca i trkača - od lagane Super Saiyan Yellow duge 15 kilometara uz koju će se savladati 600 metara uspona, preko Super Saiyan Red staze duge  37 km sa 1800m elevacije, pa do veoma zahtjevne Super Saiyan Blue staze duge 56km sa ukupno 3050 metara uspona. 

Start i cilj utrke su ispred hotela Tarčin forest resort and spa koji se nalazi u zelenoj oazi u podnožju Hranisave.  

Zbog specifičnih uvjeta u kojima se održava, organizatori prate sve mjere Kriznog štaba. Na dan trke obezbjedit će se dezinfekciona sredstva, mjerenje temperature i podjela maski. Organizatori apeliraju na učesnike da prilikom trčanja poštuju socijalnu distancu, što neće biti problem s obzirom da se radi o velikoj površini na kojoj se odvija utrka. 

Prijave za ovu utrku otvorene su do 14. avgusta, a mogu se izvršiti na ovom linku www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1185

Uplatu startnog paketa može se izvršiti na žiro račun:
Pimaoc: Udruženje kreativnih stvaralaca i aktivista
Banka: 1401 0211 3000 9341, SBERBANK BH d.d.
Svrha: Kotizacija za trku ''naziv trke'' - Ime i prezime

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije