Srbija osvojila novu medalju na Olimpijskim igrama

0
Radiosarajevo.ba
Srbija osvojila novu medalju na Olimpijskim igrama
EPA-EFE / Milica Mandić nakon pobjede

Milica Mandić je u borbi za zlatnu medalju pošto se plasirala u finale Olimpijskih igara koje je na programu danas od 14.30 sati.

Srpska tekvondo predstavnica je u polufinalu porazila Francuskinju Alteu Loran rezultatom 7:5.

Prethodno je Mandićeva dominirala u osmini finala pošto je porazila predstavnicu Kenije Fejt Ogalo sa 13:0, da bi u četvrtfinalu sa 11:4 i bez problema savaladala Aleksandru Kovalčuk.

Prva runda polufinala je bila potpuno izjednačena, više je napadala Srpkinja ali nije upućen nijedan čist udarac na obje strane, te nije bilo ni bodova. I na samom startu su Mandićeva i Lorin bile oprezne, da bi srpska tekvondistkinja stigla do prvih poena sredinom runde kada je povela sa 3:0 udarcem u glavu.

Francuskinja je u posljednjim sekundama druge runde izjednačila također udarcem u glavu u trenutku pada koncentracije Milice Mandić koja je dominirala do tog momenta.

Srpkinja je u ključnoj trećoj rundi najprije uputila udarac rukom u oklop sa 4:3, a onda nožnim udarcem stigla do 7:3 što je u velikoj mjeri odlučilo pitanje pobjednika. Svjesno se Milica u dva navrata u finišu udaljavala od protivnice zbog čega je dobila dva kaznena boda, ali oni nisu značili Francuskinji, piše Blic.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije