Hrvatska ima prvu medalju u Tokiju

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatska ima prvu medalju u Tokiju
Twitter / Matea Jelić i Lauren Williams

Tekvondašica Matea Jelić u finalu kategorije do 67 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju borit će se protiv Britanke Lauren Williams.

Jelić je osigurala prvu medalju za Hrvatsku na Igrama u Tokiju, 23-godišnja Kninjanka, koja je u statusu prve nositeljice, u prvom je polufinalu svladala Amerikanku Paige McPherson sa 15-4, dok je potom treća nositeljica Williams bila uspješnija od druge nositeljice Bjelokošćanke Ruth Gbagbi sa 24-18.

Jelić je u svom prvom nastupu u Tokiju svladala Haićanku Lauren Lee s 22:2, u četvrtfinalu Brazilku Milenu Titoneli s 30:9, da bi odličje osigurala 15:4 slavljem protiv Amerikanke Paige McPherson.

Ovo je četvrta medalja za Hrvatsku u tekvondou, nakon bronzi Sandre Šarić i Martine Zubčić u Pekingu te Lucije Zaninović u Londonu.

Priliku za odličje imat će i Toni Kanaet u kategoriji do 80kg. Splićanin je u četvrtfinalu izgubio od Rusa Maksima Hramčova, a kako je Rus potom ušao u finale ponudio je Kanaetu priliku da se kroz repesaž izbori za broncu. Prvi Kanaetov suparnik na putu do eventualne bronce bit će Faysal Sawadogo iz Burkine Faso, piše Jutarnji.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije