... / Iz Tokija se vratio ponos BiH - Nedžad Husić: Cvijeće za nesuđenog šampiona

27. 07. 2021. u 09:03:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1023

U glavni grad Bosne i Hercegovine sa Olimpijskih igara u Tokiju, vratio se Nedžad Husić, koji je u Japanu u taekwandou osvojio peto mjesto, što je ujedno i najbolji plasman koji je ostvario jedan sportista iz naše zemlje na olimpijskim igrama.

Husić je okupljenim novinarima na Sarajevskom aerodromu govorio o nastupu u Tokiju, plasmanu u polufinale gdje je stigao bio do borbe za medalje, te osvojenom petom mjestu.

Zajedno sa Nedžadom iz Tokija se vratio i Haris Husić, njegov trener i otac, inače uposlenik Ambasade SAD u BiH.

Nedžad Husić je dan ranije, u intervju koji je dao za portal Radiosarajevo.ba, kazao je da je uvijek ciljao sami vrh i zlatnu medalju.

"Desilo se to, nažalost, nisam uspio ostvariti cilj. Glavu gore. Imam sljedeći ciklus i dat ću sve od sebe da ga ostvarim u budućnosti", dodao je Husić za naš portal.

Danas je ponovio to na konferenciji za medije, na kojoj je bio i bivši legendarni košarkaš Samir Avdić, sadašnji ministar za sport u Kantonu Sarajevo.

"Lijepo je vidjeti svoje najbliže u mojoj lijepoj domovini u velikom broju. Ovom prilikom hvala svima koji su bili uiz mene. U borbama za medalje nisam imao fokus, pala mi je koncentracija, a ostao sam i bez pozitivne. Jesam napravio historijski rezultat, ali znam da može mnogo bolje. Obećao sam medalju i nju ću u BiH donijeti sa naredne Olimpijade", kazao je Husić.

On je kazao da se nada da će medalju u BiH donijeti i neko od onih sportista BiH koji su ostali u Tokiju.

"Amelu, Larisi, Mesudu... želim mnogo sreće i da se vrate u BiH sa medaljom. Hvala svima koji su došli, a sve ovo iz Tokija će mi dati elan u budućnosti", kazao je Nedžad Husić. 

Pogladajte obraćanje Nedžada i Harisa Husića pred fanovima na Sarajevskom aerodromu: 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)