! / Snimak treninga Khabiba sa medvjedom ponovo viralan na društvenim mrežama

25. 10. 2020. u 15:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 840

Khabib Nurmagomedov sinoć je u glavnoj borbi UFC-ovog 254 Justina Gaethjea, gdje je još jednom pokazao dominaciju i pobijedio.

On je ostao neprikosnoveni prvak lake kategorije UFC-a!

Ovo je prva borba koju je Nurmagomedov odradio bez prisutnosti svog oca koji je preminuo.

Koliko je Khabibu značila očeva podrška, moglo se vidjeti i prema njegovoj reakciji nakon pobjede. Nepobijeđeni Dagestanac odmah je briznuo u suze, a zato je i okončao svoju perfektnu karijeru.

Khabibov menadžer Ali Abdelaziz izjavio je krajem jula za UFC Arabia da će se slavni fajter povući iz UFC-a, jer je tako govorio sa svojim ocem, koji je ovog ljeta, nažalost, preminuo od posljedica infekcije COVID-19.

Nakon nevjerovatne pobjede i emotivnog oproštaja od ovog sporta na društvenim mrežama ne prestaju reakcije, ljudi su zahvalni što su mogli gledati jednog od najvećih UFC-ovih boraca, dive se njegovoj istrajnosti, a snimak iz 1997. godine ponovo je postao aktuelan.

Naime, tada devetogodišnji dječak hrva se sa medvjedom. 

To su bili počeci dagestanskog borca, koji je karijeru završio sa četiri UFC-ova pojasa i odlučio da prekine svoju karijeru.

Jedan od korisnika društvneih mreža koji je podijelio ovaj snimak napisao je kratko "Ovako je sve počelo".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA