Pet deka gore ili dole: Na Olimpijadi smo prošli kako smo i očekivali

2
Radiosarajevo.ba
Pet deka gore ili dole: Na Olimpijadi smo prošli kako smo i očekivali
Foto: EPA-EFE / Pet deka gore ili dole: Na Olimpijadi smo prošli kako smo i očekivali

Prošle su još jedne Olimpijske igre (barem kada su u pitanju nastupi naših sportista), a Bosna i Hercegovina ponovo ostade bez medalje.

Polako nam ponestaje fraza poput 'putuj Europo, na nas ne čekaj', a pitanje je ima li više smisla i smišljati ih.

Nismo puno očekivali ni od Tokija, a na kraju smo dobili otprilike onako kako smo i predviđali, u pet deka gore ili dole.

Imali smo dvojicu takmičera u finalu i jednog koji je bio na pragu medalje, a epilog svega je taj da smo zabilježili najbolji bh. rezultat u historiji Olimpijade pošto je mladi taekwondoista Nedžad Husić osvojio peto mjesto.

Nastup Nedžada Husića u Tokiju  - undefined

Foto: EPA-EFE: Nastup Nedžada Husića u Tokiju

Amel Tuka je u finalu na 800 metara bio šesti, a Mesud Pezer u finalu bacanja kugle 11-ti. Najveće razočarenje bila je Larisa Cerić koja je izgubila prvi meč i ispala s turnira. Od nje smo očekivali možda i najviše.

Mlada Mostarka Lana Pudar nije se uspjela plasirati u polufinale u disciplini 100 metara delfin pošto je svoju kvalifikacionu grupu završila na sedmom mjestu. Ista sudbina zadesila je i drugog bh. predstavnika u plivanju Emira Muratovića.

Najlošiji rezultat ostvarila je Tatjana Đekanović, bh. predstavnica koja je prva izašla na borilište. U disciplini 10 metara vazdušna puška ostvarila je rezultat 613.2 kruga, što je bilo dovoljno za 47. mjesto od 50 takmičarki.

Tatjana Đekanović - undefined

Foto: Mondo: Tatjana Đekanović

Morat ćemo sačekati kraj Olimpijskih igara da ponovo možemo brojati reprezentacija koje, uz BiH, još uvijek nisu osvojile medalju.

Već sada je jasno da tu kolonu u budućnosti neće popunjavati San Marino koji je nedavno osvojio premijernu bronzu.

A mi? Mi ćemo morati sačekati neka druga vremena...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije