Mesud Pezer u Tokiju ostao bez medalje

0
Radiosarajevo.ba
Mesud Pezer u  Tokiju ostao bez medalje
Foto: EPA-EFE / Mesud Pezer

Posljednji adut Bosne i Hercegovine u borbi za medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju - Mesud Pezer, nije uspio popeiti se na pobjedničko postolje.

Pezer je zauzeo 11. mjesto u finalu discipline bacanja kugle u konkurenciji 12 takmičera.

Naš predstavnik u finalu kuglu je bacio 20,08 metara i podbacio je u odnosu na kvalifikacije kada je ostvario rezultat od 21,33 metra.

Pezer je tako zauzeo pretposljednu poziciju u odnosu na ostale finaliste. Slabiji od njega bio je tek Nigerijac Chukwuebuka Enekwechi.

Zlatnu medalju prema očekivanjima osvojio je Amerikanac Ryan Crouser, koji je postavio novi olimpijski rekord od 23,30 metara.

Drugo mjesto zauzeo je Kovacs (22.65), a bronzu je uzeo Novozelanđanin Thomas Walsh (22.47).

Bosna i Hercegovina je tako na Olimpijskim igrama završila svoje takmičenje.

Pažnju svjetske javnosti u Tokiju skrenuo je svojim nastupom Nedžad Husić. Mladi Sarajlija je završio na diobi petog mjesta, ostvarivši historijski plasman za našu zemlju na olimpijskim igrama.

Amel Tuka je zauzeo šesto mjesto jučer u utrci na 800 metara.

Larisa Cerić je okončala svoj nastup na Olimpijskim igrama u Tokijuporazom u osmini finala kategorije +78 kg od Azerbejdžanke Irine Kindžerske.

Hvala Olimpijskom komitetu BiH, na čelu sa Marijanom Kvesićem, predsjednikom, te pod predsjednicima Milankom Mučibabićem i Izetom Rađom, na lijepim rezultatima naših takmičara u Tokiju. 

Pohvale idu i na račun dr sci Saida Fazlagića, šefa misije BiH u Tokiju, koji je u Japan u 24 sata bio na raspolaganju našim Olimpijcima. 

Koliko se ulaže u sport, skoro pa nikako na obraz političarima, naši takmičari su u Tokiju ostvarili više nego sjajne rezultate 

Naredna Olimpijada je u Parizu 2024. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije