Zastava BiH jedina na stadionu u Tokiju: Sreća velika, i Pezer u finalu

0
A. S.
Zastava BiH jedina na stadionu u Tokiju: Sreća velika, i Pezer u finalu
Foto: OKBiH / Radiosarajevo.ba / Sretna zastava BiH i za Mesuda Pezera

Okončana su polufinala u bacanju kugle na Olimpijskim igrama u Tokiju, a Mesud Pezer je napravio pravi podvig!

Hitac Pezera od 21.33 metra na kraju je treći najbolji računajući oba polufinala, u kojim su učestvovala 24 bacača kugle.

Najbolji je bio svjetski rekorder Amerikanac Ryan Crouser sa dužinom 22.05, a drugi je Novozelanđanin Tomas Walsh sa 21.49 metra.

Iza Pezera za dva centimetra (21.31), ostao je Brazilac Darlan Romani.

Sretna zastava BiH i za Mesuda Pezera - undefined

Foto: OKBiH / Radiosarajevo.ba: Sretna zastava BiH i za Mesuda Pezera

No, ono što nas posebno raduje je zastava Bosne i Hercegovine na Olimpijskom stadionu stadionu u Tokiju. Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje ovoga puta, za razliku od onoga kada je Amel Tuka izborio finale, zastava BiH bila je jedina na stadionu.

Tu informaciju do koje je došao naš portal, potvrdio je dr sci Saida Fazlagića, generalnog sekretara Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, koji je šef misije naše delegacije u Japanu.

"Tačan je informacija do koje ste došli. Zastava BiH je bila jedina od svih učesnica na stadionu. Kao i kada se takmičio Amel Tuka i ovu zastavu je postavio Olimpijski komitet BiH. Ja bih ovu zastavu nazvao sretnom zastavom. Postavit ćemo je i u oba dana finala kada nastupaju naši, da ih tako nazovem, zlatni Olimpijci", kazao je dr sci Saida Fazlagića za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije