Poznato ko je donio zastavu BiH na stadion u Tokiju na kojem je Tuka izborio finale

2
A. S.
Poznato ko je donio zastavu BiH na stadion u Tokiju na kojem je Tuka izborio finale
Foto: OKBiH / Radiosarajevo.ba / Amel Tuka i zastava BiH u Tokiju

Amel Tuka je u nedjelju izborio finale na 800 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Naš najbolji atletičar će tako u srijedu boriti, zajedno sa još osam atletičara, i tražiti put da Bosni i Hercegovini donese prvu medalju sa Olimlijade.

Svi oni koji su s pažnjom pratili Amelovu utrku, ali i sva ostala atletska takmičenja na stadionu u Tokiju, mogli su na tribinama tokom svih natjecanja primjetiti i zastavu Bosne i Hercegovine.

Portal Radiosarajevo.ba istražio je priču odakle zastava Bosne i Hercegovine na tribinama stadiona i saznali smo zaista lijepu priču.

Potvrda nam je stigla od dr sci Saida Fazlagića, generalnog sekretara Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, koji nam je otkrio pozadinu lijepe tokijske priče u kojoj naša zemlja slavi veliki uspjeh. 

Kako Amel Tuka trči u Japanu možda i povijesni uspjeh proslavimo u srijedu.

"Predstavnici olimpijskog komiteta su jedni od rijetkih koji su uspjeli okačiti zastavu države Bosne i Hercegovine", kazao je Said Fazlagić iz Tokija za portal Radiosarajevo.ba.

Najbolji plasman jednog predstavnika Bosne i Hercegovine postavio je Nedžad Husić. On je u teakwondou za BiH donio peto mjesto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije