Lana Pudar od Grada Sarajeva dobila dva termina dnevno na Olimpijskom bazenu

Radiosarajevo.ba
Lana Pudar od Grada Sarajeva dobila dva termina dnevno na Olimpijskom bazenu
Foto:Instagram / Lana Pudar

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar dobit će stan u Sarajevu na korištenje, kao i dva besplatna treninga na dnevnom nivou na Olimpijskom bazenu, otkrila je dogradonačelnica Grada Sarajeva Anja Margetić.

"Uspjeli smo osigurati opštinski stan u Novom Sarajevu u kojem će Pudar sa svojim trenerima boraviti kada bude u Sarajevu, a sa upravom Olimpijskog bazena na Otoci smo osigurali dva termina dnevno za nju", kazala je te dodala da su iz budžeta Grada Sarajeva osigurali sredstva za tu ekipu.

Margetić je iskoristila priliku i da čestita Lani na tri osvojene medalje na nedavno završenom Europskom juniorskom prvenstvu u Rimu.

"Sretna sam i ponosna. Lana Pudar je napravila historijski rezultat za bh. plivanje. Posebno mi je drago što sam svojom novom pozicijom uspjela doprinijeti nastavku Lanine karijere. Naša Lana će nakon povratka iz Tokija svoju karijeru nastaviti dijelom graditi i u Sarajevu. Uspjeli smo, u saradnji s načelnikom Hasanom Tanovićem i predsjedavajućim OV Robertom Plešeom osigurati općinski stan u kojem će Lana sa svojim trenerima boraviti kada bude u Sarajevu", dodala je Margetić.

Podsjetimo da je Lana jučer osvojila zlato na Europskom prvenstvu u disciplini 100 metara delfin.

15-godišnja plivačica će s treninzima u Sarajevu nastaviti nakon što se vrati iz Tokija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije