Kosovska atletičarka doživjela veliko poniženje na Svjetskom prvenstvu u Beogradu

12
S.G.
Kosovska atletičarka doživjela veliko poniženje na Svjetskom prvenstvu u Beogradu
Foto: Twitter / Gresa je bila razočarana

Beograd je ovih dana domaćin jednog velikog sportskog događaja.

U pitanju je 18. Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici koje se održava u beogradskoj Areni, a traje od petka 18. marta pa do danas kada je na programu ceremonija zatvaranja.

Do sada su viđeni neki sjajni nastupi najboljih atletičara svijeta, postavljeni su brojni rekordi, ali ipak nije sve tako idealno.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Nažalost, Beograđani su se pokazali kao negostoljubivi domaćini, budući da su jednu atletičarku sa Kosova doslovno ponizili.

Naime, Gresa Bakraći je ostala bez zastavice pored svog imena na predstavljanju pred start njene trke.

Time su srbijanski domaćini još jednom dali do znanja kako ne prizaju međunarodno priznatu zemlju Kosovo čime su bacili mrlju na ovaj prestižni sportski događaj.

Njemački "Deutsche Welle" je u ranije ukazivao na probleme sa kojim se susreću kosovski sportisti koji zbog svog porijekla nisu mogli nastupati na pojedinim međunarodnim turnirima.

"Naš cilj nije pronaći kompromis među državama. Samo se želimo takmičiti kao što se to radi u cijelom svijetu", rekao je Besim Aliti, glavni sekretar Olimpijskog odbora Kosova.

Hoće li nekulturni domaćini biti kažnjeni zbog ovog (ne)namjernog propusta od strane Međunarodne atletske federacije, ostaje da se vidi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije