Dan sporta pun zabave: Katarski državni praznik obilježen na Igmanu

0
Radiosarajevo.ba
Dan sporta pun zabave: Katarski državni praznik obilježen na Igmanu
Foto: Ambasada Katara u BiH / Igman, Dan sporta

Ambasada Države Katar u Sarajevu proslavila je Nacionalni dan sporta organiziranjem sportskog druženja članova i lokalnih uposlenika Misije na sarajevskoj planini Igman, na Velikom polju.

"Prilikom boravka na svježem planinskom zraku i tokom prijatnog sunčanog dana, Dan sporta obilježen je nizom aktivnosti: fudbal na snijegu, skijanje, sankanje, snow-boardanje i planinarenje", saopćili su iz Ambasade Katara u BiH.

Istakli su da katarska Vlada mnogo brine o sportu, te da je odredila utorak u drugoj sedmici februara svake godine kao Nacionalni dan sporta, u kojem se svi potiču na vježbanje.

"Nacionalni dan sporta državni je praznik u kojem sva ministarstva, drugi vladini odjeli i javne vlasti i njima pridruženi organi, zajedno sa svim institucijama koja djeluju u zemlji, uključujući ustanove privatnog sektora, organiziraju sportske aktivnosti i vježbe za svoje zaposlenike u skladu sa njihovim uslovima i starosti s ciljem širenja svijesti o značaju sporta i njihovoj ulozi u dobrobiti pojedinaca i društva.

Katar trenutno igra sve istaknutiju i efikasniju ulogu na polju sporta, koristi sport kao razlog za stvaranje prijateljstva, za unapređenje odnosa s državama širom svijeta i poboljšanje odnosa među državama kroz sport", naveli su iz Ambasade Katara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije