! / Upitan odlazak još jedne sportistkinje iz BiH na međunarodno takmičenje

22. 06. 2021. u 16:54:00 Fena

Shares: 479

Almina Halilović je bosanskohercegovačka karatistkinja i trenutno trećeplasirana U21 na nivou države Bosne i Hercegovine.

Preko 130 medalja je osvojila na različitim takmičenjima, te ostvarila ove godine i plasman u Svjetsku ligu za mlade karatiste, koja se ove godine održava u Poreču.

Za manje od deset dana Halilović bi trebala putovati na takmičenje i braniti boje naše zemlje na jednom od najvećih svjetskih takmičenja, međutim do toga vjerovatno neće doći.

"Nastupam za U21, odnosno u kategoriji djevojaka od 18 do 21 godine. U mojoj kategoriji je prijavljeno preko 14 nacija. Iz mog kluba putujemo dvoje kolega i ja. Pomoći nikakve nemamo, sve snose naši roditelji, a jedni od rijetkih smo koji će BiH predstavljati na takvoj jakoj manifestaciji.

Troškovi su poprilično veliki, a za vikend imamo također i državno prvenstvo koje je kvalifikacija za balkansko i evropsko prvenstvo, koje opet, plaćaju niko drugi nego roditelji", izjavila je Halilović za Fenu.

Roditelji naših sportista nisu u mogućnosti finasirati troškove svjetskih i evropskih takmičenja, gdje oni brane boje Bosne i Hercegovine, a nadležna ministarstva nemaju sluha.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)