Sarajevo Perfekt Glory Kup All Karate Stars: 610 takmičara iz 56 klubova iz BiH

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo Perfekt Glory Kup All Karate Stars: 610 takmičara iz 56 klubova iz BiH
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo Perfekt Glory Karate Cup

U Sportskoj dvorani „Goran Čengić“ u Sarajevu održan je 3. Sarajevo Perfekt Glory Kup All Karate Stars. Učešće je uzelo 610 takmičara iz 56 klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.

Takmičenje je otvorio načelnik Općine Novo Sarajevo, Hasan Tanović, koji je svim učesnicima zaželio dobrodošlicu u Općinu Novo Sarajevo i Sportsku dvoranu „Goran Čengić“ te što bolje rezultate.

Na ovom turniru takmičili su se ekipno i pojedinačno pioniri, kadeti, juniori, seniori u Kate (m-ž), kao i pojedinačno pioniri, kadeti, juniori i Open borbe (m-ž) uz pridržavanje predviđenih higijensko-epidemioloških mjera.

Najviše predstavnika bilo je iz Karate klubova „Champion“ sa Ilidže, „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva, „Holiday“ i „Specijal“ iz Goražda.
Organizator turnira je Klub borilačkih sportova „Perfekt“ Sarajevo.

Osnovan je 2006. godine, a danas ima više od 2.000 aktivnih članova.
Trenutno djeluje u osnovnim školama na sedam lokacija na području Kantona Sarajevo. U dosadašnjem radu osvojili su više od 3.230 medalja na raznim takmičenjima i oko 170 titula najuspješnijeg kluba.

Od osnivanja iznjedrili su veliki broj državnih reprezentativaca i majstora karatea, nosilaca crnog pojasa.

U znak zahvalnosti svima onima koji su podržali organizaciju 3. Sarajevo Perfekt Glory Kup All Karate Stars uručene su Plakete. Među njima i načelniku Tanoviću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije