... / Sport se vraća u dvorane - Mozzart podržao prvo kolo Karate lige u Zenici

02. 06. 2021. u 16:46:00 Promotivni tekst

Shares: 0

Nermin Bošnjak, predsjednik KK Perfekt: Sami možemo mnogo, ali, uz podršku i pomoć naših prijatelja, možemo mnogo više.

Mozzart podrzao prvo kolo Karate lige u Zenici - undefined

Foto: Mozzart Sport: Mozzart podrzao prvo kolo Karate lige u Zenici

Epidemija koronavirusa polako jenjava, sportisti se vraćaju na terene, a publika ponovo može da uživa na tribinama velikih takmičenja. Prvo kolo karate lige Zeničko- dobojskog kantona okupilo je 31 ekipu iz deset klubova, a vještine na strunjačama je pokazalo čak 320 takmičara. Događaj je organizovao zenički Karate klub Perfekt, a podršku im je pružila kompanija Mozzart.

DSC_1524-min.jpg - undefined

        Foto: Mozzart Sport: Mozzart podrzao prvo kolo Karate lige u          Zenici  

"Izuzetno je bilo izazovano organizovati ovaj događaj, posebno tokom epidemije, ali i zbog troškova. Ne bismo uspjeli bez kompanije Mozzart koja je bila najveći donator. Od srca se zahvaljujemo što su nam pomogli i što vjeruju u nas. Sami možemo mnogo, ali, uz podršku i pomoć naših prijatelja, možemo mnogo više", kaže Nermin Bošnjak, predsjednik Karate kluba Perfekt, Zenica.

DSC_1466-min.jpg - undefined

Foto: Mozzart Sport: Mozzart podrzao prvo kolo Karate lige u Zenici

Učesnici svih uzrasta su se takmičili u katama i borbama pojedinačno i ekipno. Koliko su bili uspješni, svjedoči činjenica da su osvojili više od 450 medalja i 450 diploma. Najbrojnije ekipe iz klubova Leopard i Mersad Kurtalić iz Zavidovića, te Internacional iz Zenice, nagrađeni su zlatnim peharom.

Ista nagrada, ali i zlatna medalja za ostvarene rezultate na Državnom prvenstvu BiH pripala je Selveru Kelešturi. Zlatne pehare za najredovnije i najtrofejnije takmičare dobilo je deset članova KK Perfekt.

DSC_1458-min.jpg - undefined

Foto: Mozzart Sport: Mozzart podrzao prvo kolo Karate lige u Zenici

Karatisti se već pripremaju za drugo kolo ZDK lige, koje će na jesen biti organizovano u Tešnju, ali i brojna druga takmičenja.

Kompanija Mozzart dobila je zahvalnicu za pomoć u organizaciji ovog događaja.

"Drago nam je što nas je organizator ovog takmičenja prepoznao kao najvećeg partnera. Posebno smo srećni što se sport vraća u dvorane i na terene i što su, uz našu pomoć, uspjeli da organizuju takmičenje uprkos svim izazovima", kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

DSC_1457-min.jpg - undefined

        Foto: Mozzart Sport: Mozzart podrzao prvo kolo Karate lige u          Zenici


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA