Mozzart podržao akciju bolnice Abdulah Nakaš - zahvalni obroci za davaoce krvi

0
Radiosarajevo.ba
Mozzart podržao akciju bolnice Abdulah Nakaš - zahvalni obroci za davaoce krvi
Foto: MozzartBet / Zahvalni obroci za davaoce krvi

Odsjek za transfuzijsku medicinu Opće bolnice „Prim. dr Abdulah Nakaš“, u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH, organizovao je akciju dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je prikupljeno 35 doza. Akciju je podržala i kompanija Mozzart koja je humanim davaocima donirala “zahvalne obroke” kako bi se okrijepili i nadoknadili snagu nakon ovog plemenitog čina.

Zahvalni obroci za davaoce krvi - undefined

Foto: MozzartBet: Zahvalni obroci za davaoce krvi


"Mozzart je doniranjem “zahvalnih obroka” značajno doprinijeo uspjehu ove akcije, zbog čega smo im veoma zahvalni. Učinili su baš lijep gest, a donirani obrok je vrlo zdrav- prirodni sokovi, zdravi keks i čokoladice su bili dovoljni da se data količina krvi za taj dan nadoknadi, a davaoci okrijepe i svi su bili oduševljeni" , kaže dr Mirna Ašonja, šef Odsjeka transfuzijske medicine Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, Sarajevo.

Zahvalni obroci za davaoce krvi - undefined

Foto: MozzartBet: Zahvalni obroci za davaoce krvi

Davalaštvo krvi je anonimno, dobrovoljno i neplaćeno. Potrebe za tečnošću koja život znači u ovoj bolnici su velike, kao i u cijelom Sarajevu. Osim zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, krv su darovale i Sarajlije. Među njima i Nedžad Smajiš, kome je ovo darivanje krvi bilo jubilarno- 100. po redu!

"Sa ovom praksom počeo sam prije 40 godina, a velika mi čast i radost da svoj jubilej obilježim baš u Općoj bolnici", kaže ovaj humani davalac.

I većina osoblja, koje je učestvovalo u ovoj akciji, su dugogodišnji davaoci, a neki su do sada dragocjenu tečnost darivali po 30 ili 40 puta. Među njima je i doktorica Slađana Samardžić koja ističe da se odlično osjeća nakon ovog čina. Ona preporučuje svim zdravim osobama da daruju krv i tako spasu nečiji život.

Zahvalni obroci za davaoce krvi - undefined

Foto: MozzartBet: Zahvalni obroci za davaoce krvi

Akciju humanosti i darivanja podržao je i regionalni lider u priređivanju igara na sreću je se i oni svakodnevno bave društveno-odgovornim radom.

"Sa zadovoljstvom smo podržali ovu akciju i uputili donaciju plemenitim davaocima krvi. S obzirom na to da oni drugima poklanjaju krv koja život znači, najmanje što smo mogli da učinimo je bilo da ih simboličnim poklonima podržimo u tome. Zajednička nam je briga za zajednicu i ideja vodilja da u igri na humanost svi pobjeđujemo", kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.
Organizatori ove akcije zahvaljuju se svim davaocima krvi i Mozzartu na podršci, a narednu najavljuju za septembar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije