Khabib se vratio u svoju dvoranu i novim snimkom dokazao da je i dalje glavni

1
Radiosarajevo.ba
Khabib se vratio u svoju dvoranu i novim snimkom dokazao da je i dalje glavni
FOTO: Screenshot / Dio iz videa

Dobra najava za UFC 264 i trilogijsku borbu Conora McGregora i Dustina Poriera 11. jula najbolje će najaviti povratak Khabiba Nurmagomedova u AKA-jevu dvoranu.

Dagestanska legenda ponovo je u svojoj matičnoj dvorani kod bivšeg trenera Javiera Mendeza, ali ovaj put je u ulozi trenera.

Priprema Islama Mahačeva za okršaj protiv Thiaga Moisesa sedmicu dana poslije Conorovog eventa.

Iako je u drugoj ulozi, ne smeta mu školovati još uvijek aktivne MMA borce na hrvačkom treningu i to kategoriju teže od sebe, piše Gol.dnevnik.hr.

Tako je poslije jedne razmjene Habib svog suparnika stjerao u ćošak, podigao i zakucao u pod. Čovjek koji je izgledao kao beživotna lutka u njegovim rukama nije bezopasan, riječ je o bivšem Belatorovom velterašu Fernandu Gonzalesu Trevinu, a njihov zajednički trener Javier Mendez, inače šef AKA, objavio je njegov let na instagramu uz komentar:

"Ljudi vole letjeti Air Khabibom."

Habibov potez vjerojatno je inspirirao američki kandidat za hrvačko zlato u Tokiju slobodnim stilom do 74 kilograma Kyle Dake, koji je na američkim olimpijskim kvalifikacijama izveo sličan potez.

Habibovu majstoriju pogledajte od 1:32 u videu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije