Goraždanka Ajla Paradžik osigurala nastavak angažmana u Francuskoj

Fena
Goraždanka Ajla Paradžik osigurala nastavak angažmana u Francuskoj
Fena / Ajla Paradžik

Najuspješnija goraždanska odbojkašica Ajla Paradžik za vrijeme pandemije koronavirusa boravi u rodnom gradu.

Stalna članica državne reprezentacije i jedna od najboljih sportašica BiH koja je svoju karijeru nastavila u eliti ženske odbojke u Francuskoj, u jednoj od najjačih liga Evrope, vratila se u Goražde nakon prekida sezone, kako bi za vrijeme pandemije bila sa svojom porodicom.

"Ovdje sam već više od mjesec dana, stigla sam 20.marta, provela karantin u trajanju od 14 dana sa svojom porodicom, u samoizolaciji. Došla sam ovdje upravo zbog pandemije, prvenstvo je prekinuto 13. marta, a u Francuskoj je već 15-og postao totalni karantin države, tako da, nakon saglasnosti predsjednika kluba i trenera, da možemo da se vratimo svojim kućama zbog pandemije, sve igračice su se spakovale i vratile kući da budu sa svojim porodicama u ovo vrijeme", kaže Ajla.

Boravak  u rodnom gradu provodi korisno i ugodno i nastoji nadoknaditi propušteno sa najmilijima, a trudi se ostati u dobroj formi tako da ni treninzi nisu zapostavljeni.

"Svi dani su otprilike isti. Ujutro ustajem rano i idem na trčanje i odradim trening. Ostatak dana provodim sa porodicom, eventualno ako izađem to je do marketa ili da se vidim sa drugaricom i momkom. Čitam knjige, gledam filmove i što se kaže „sreća u nesreći“ sad imam više vremena da provedem sa svojom porodicom i sestrom, da nadoknadim sve ono što izgubim u toku sezone", ističe sportašica u razgovoru za Fenu.

A sezona za Ajlin klub “Vandoeuvre Nancy” u francuskoj Ligue A bila je prilično uspješna, završili su na šestoj poziciji, dva kola prije kraja regularnog dijela takmičenja.

"Bez obzira na ta dva kola, mi bi zadržali našu šestu poziciju i plasirali bi se u play-off u kojem su šanse bile jako velike i mogli smo tu da izborimo i polufinale, ali eto desila se ova pandemija koja je to prekinula. U svakom slučaju, mi smo napravili jako dobar, tačnije historijski uspjeh ovog kluba, ostvarili smo naš cilj, tako da, bez obzira što je prvenstvo prekinuto mi smo zadovoljni uspjehom i onim što smo ostvarili do tog trenutka", pojašnjava Ajla koja je i za narednu sezonu osigurala angažman u francuskom timu.

"Produžila sam ugovor na još jednu sezonu tako da ostajem u Vandoeuvre Nansy i jako sam sretna zbog toga što smo postigli dogovor. Sezona je bila jako dobra i uspješna, drago mi je što sam otišla da igram tu ligu i na tom nivou, i još mi je draže što ću igrati tamo još jednu godinu", ističe ona.

Iako se može pohvaliti sjajnom internacionalnom karijerom, talentovana Goraždanka   ističe kako joj je uvijek najdraže nositi državni dres.

"To je poseban osjećaj i želim svakom sportisti da to doživi. Što se tiče  takmičenja reprezentacije bilo je planirano da u maju igramo Evropsku ligu, međutim zbog ove situacije sve je to otkazano i sva takmičenja na nivou reprezentacije su otkazana do 1. jula. Mi se iskreno nadamo da ćemo se okupiti u avgustu da igramo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo", dodaje uspješna sportašica koja je pravi primjer da se upornost i rad uvijek isplate.

"Moj moto je uvijek bio - rad, red i disciplina i smatram da je to odlika svakog uspjeha i posla, a posebno sporta u kojem najveći dio uspjeha dolazi ako radite. Talenat je tu samo da olakša da savladate tehniku određenog sporta, a sve ostalo je samo rad", zaključuje Ajla Paradžik. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije