FINA / Glavni grad BiH domaćin velikog plivačkog mitinga „Sarajevu s ljubavlju“

31. 03. 2022. u 15:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Sarajevu će narednog vikenda biti održan veliki FINA festival plivanja.

Plivački klub Bosna, kao najstariji plivački klub u Sarajevu sa tradicijom dugom 40 godina, organizira po devetnaesti put Međunarodni plivački miting „Sarajevu s ljubavlju“.

Ovaj prestižni miting, koji traje duge dvije decenije i ove godine nalazi se u zvaničnom kalendaru Svjetske plivačke Federacije FINA i europske plivačke Federacije LEN.

Miting se pliva u čast 6. aprila, Dana grada Sarajeva i pod pokroviteljstvom Gradske uprave Sarajeva, a podržan je od strane Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Nakon dvije godine pauze, zbog epidemije koronavirusa, glavni grad BiH će ponovo biti domaćin ponajboljim plivačima i plivačicama iz regije.

Međunarodni plivački miting „Sarajevu s ljubavlju“ - undefined

Foto: PK Bosna: Međunarodni plivački miting „Sarajevu s ljubavlju“

Na mitingu će učestvovati oko 400 plivačica i plivača iz 33 kluba, koji dolaze iz pet zemalja regije. Među njima, svakako dva najzvučnija imena, Anja Crevar i Lana Pudar.

Crevar je reprezentativka Srbije, članica Dinama iz Pančeva, osvajačica srebrene medalje na seniorskom Svjetskom prvenstvu u malim bazenima, višestruka evropska juniorska prvakinja i osvajačica medalja sa Svjetskih juniorskih prvenstava, Mediteranskih igara, Evropskih igara, učesnica dvije Olimpijade Rio 2016 i Tokio 2020.

Naša Lana Pudar reprezentativka je Bosne i Hercegovine, članica PK Orka iz Mostara, evropska juniorska prvakinja iz Rima prošle godine, evropska rekorderka, osvajačica medalje na seniorskom Svjetskom prvenstvu u malim bazenima, jedna od najmlađih učesnica Ljetnih olimpijskih igara Tokio 2020.

Nema sumnje da će za sve ljubitelje plivanja biti užitak gledati vrhunsko plivačko umijeće tokom dva dana u Sarajevu.

Na mitingu učestvuju takmičari iz Slovenije, Srbije, Crne Gore, Kosova i Bosne i Hercegovine. Ekipe dolaze iz Velenja, Maribora, Ljubljane, Pančeva, Kotora, Budve, Herceg Novog, Prištine, Banja Luke, Tuzle, Mostara, Trebinja i Sarajeva.

takmičenje počinje svečanim otvaranjem u subotu u 9:30, a kvalifikacione trke plivaju se od 10 sati. Poslijepodne finalne trke predviđene su u 17 sati. U nedjelju program počinje kvalifikacijama u 9:30, a takmičenje se završava finalima u 17 sati.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA