Fantastična bh. plivačica Lana Pudar stigla u Mostar: Ovacije za europsku šampionku

J. Ćebo
Fantastična bh. plivačica Lana Pudar stigla u Mostar: Ovacije za europsku šampionku
Foto: J. Ć. / Radiosarajevo.ba / Sa dočeka Lane Pudar u Mostaru

Čudo iz Mostara, plivačica Lana Pudar, stigla je danas u grad na Neretvi nakon što je protekle sedmice i vikenda za Bosnu i Hercegovinu osvojila tri medalje na Europskom prvenstvu u Rimu, javlja novinarka portala Radiosarajevo.ba iz Mostara.

Lana, koja ima svega 15 godina, u Italiji je osvojila zlatnu medalju u utrci 100 metara leptir, dok je do dva srebra doplivala u utrkama na 50 metara leptir i 200 metara leptir.

Lanin otac Velibor Pudar, za portal Radiosarajevo.ba je rekao kako je ponosan i uzbuđen zbog ovog dočeka.

Sa dočeka Lane Pudar u Mostaru - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Sa dočeka Lane Pudar u Mostaru

"Presretni smo svi. Lana je u Italiji ostvarila fantastične rezultate. Sada slijedi kratki odmor pa nastavak priprema za Olimpijske igre u Tokiju", kazao je Velibor Pudar za Radiosarajevo.ba.

Lana je poručila da je osjećaj neopisiv i da se je ponosna i zadovoljna.

"Hvala svima koji su došli i svima koji su mi priredili doček u mom Mostaru. Ponosna sam na ove rezultate koje sam postigla u Rimu i drago mi je što su se rad i trud, moj i mojih trenera, isplatili. Ove medalje posvećujem svim dragim ljudima u domovini i van nje i drago mi je što vas moji uspjesi čine sretnim", kazala je Lana Pudar.

Lanu je dočekao veliki broj Mostaraca, koji su šampionski iz Rima priredili ljep doček sa gromoglasnim ovacijama kada su je ugledali da dolazi.

"Mala raja" su za svoju Lanu pripremili i bukete cvijeća, a nastupile su i mažoretkinje, a sve to je snimila i naša novinarka.

Sa dočeka Lane Pudar u Mostaru - undefined

Foto: J. Ć. / Radiosarajevo.ba: Sa dočeka Lane Pudar u Mostaru

Podsjetimo, dogradonačelnica Grada Sarajeva Anja Margetić danas je ranije otkrila da će Lana Pudar dobiti stan u Sarajevu na korištenje, kao i dva besplatna treninga na dnevnom nivou na Olimpijskom bazenu.

"Uspjeli smo osigurati opštinski stan u Novom Sarajevu u kojem će Pudar sa svojim trenerima boraviti kada bude u Sarajevu, a sa upravom Olimpijskog bazena na Otoci smo osigurali dva termina dnevno za nju", kazala je Margetić te dodala da su iz budžeta Grada Sarajeva osigurali sredstva za tu ekipu te iskoristila priliku da čestita Lani na tri osvojene medalje u Rimu.

Pogledajte kako je protekao doček Lane Pudar iz Mostara na našem portalu:  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije