Bravo Nedžade! Husić osvojio bronzanu medalju na na President's Cupu

0
Radiosarajevo.ba
Bravo Nedžade! Husić osvojio bronzanu medalju na na President's Cupu
Foto: Privatni album / Nedžad Husić

Najbolji bosanskohercegovački taekwondoista Nedžad Husić osvojio je treće mjesto na President's Cup G2 održanom u Albaniji.

Husić je ostvario tri pobjede i to protiv predstavnika Crne Gore, Španije, ali je poražen od predstavnika Rusije, pa se morao zadovoljiti trećom pozicijom, piše Scsport.

Bh. borac je istakao da je ovo za njega još jedan veoma uspješan turnir, ali i uspješno obavljene pripreme za Evropsko prvenstvo koje je na rasporedu u maju.

Novi apel iz GSS-a: Potraga za Fuadom Hadžihasanagićem još traje, mole se građani za pomoć

Novi apel iz GSS-a: Potraga za Fuadom Hadžihasanagićem još traje, mole se građani za pomoć

Podsjećamo, Husić je prije nekoliko dana osvojio i srebrenu medalju na "Turkis Open 2022.", te je pokazao da se nalazi u sjajnoj formi.

Husiću je tada malo nedostajalo da se domogne i zlata, ali je od njega bolji u finalu bio predstavnik Srbije Stefan Takov sa 17:14.

Podsjećamo, Husić je izjednačio najbolji rezultat bh. sportista svih vremena na Olimpijskim igrama, kada je ljetos u Tokiju izborio je mjesto u kategoriji do 68 kilograma. 

Medalja mu je izbjegla za dlaku, ali nema sumnje da će do nje doći možda već na narednim Igrama u Parizu, ako nastavi kao do sada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije