Bosna i Hercegovina može biti ponosna: Ali Arnautović prvak Europe u karateu!

0
Radiosarajevo.ba
Bosna i Hercegovina može biti ponosna: Ali Arnautović prvak Europe u karateu!
Foto: Karate savez Bosne i Hercegovine / Arnautović u finalu pobijedio predstavnika Ukrajine

Sjajne vijesti dolaze iz Gruzije, gdje je bh. karitista Ali Arnatuović postao kadetski prvak Europe u karateu.

On je u finalu EP-a pobijedio predstavnika Ukrajine 1:0, te tako donio zlato našoj zemlji.

"Čestitamo Aliju na osvajanju naslova prvaka Evrope u kategoriji borbe kadeti -70 kg! U finalu je pobijedio predstavnika Ukrajine rezultatom 1:0. Bravo Ali!", naveli su iz Karate saveza Bosne i Hercegovine.

Lijepa vijest za penzionere u FBiH: U subotu počinje isplata penzija za april

Lijepa vijest za penzionere u FBiH: U subotu počinje isplata penzija za april

Arnautović je do finala došao pobjedama nad predstavnicima Gruzije 5:4, Engleske 2:1, Latvije 2:1 i Crne Gore 3:1. Ali je inače član kluba "Travnik GS-TMT".

Iz našeg saveza su jučer objavili da su naši predstavnici na Europskom prvenstvu u Tbilisiju izborili pet finala i šest borbi za bronzanu medalju.

Ali Arnautović je prvak Evrope🥇 Čestitamo Aliju na osvajanju naslova prvaka Evrope u kategoriji borbe kadeti -70 kg! U...

Posted by Karate savez Bosne i Hercegovine on Sunday, February 11, 2024

Treba dodati i to da su Nejra Sipović u kategoriji U21 -55kg, Melina Ibrahimović u kategoriji U21 + 68 kg, Salih Halilović u kategoriji U21 + 84kg i Kaja Topić u kategoriji juniorke + 61 kg, nakon sjajnih nastupa u svojim kategorijama dobili priliku za osvajanje bronzane medalje.

Arnautović je u 2023. godini osvojio Svjetsku karate ligu za mlade, te obradovao svoju zemlju, ali i svoj Travnik. Zanimljivo da je i njegova sestra Zahra višestruka prvakinja BiH i Balkana.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije