Bećirović u Parizu posjetio bh. olimpijce: 'Cijela Bosna i Hercegovina stoji iza vas'

1
Radiosarajevo.ba
Bećirović u Parizu posjetio bh. olimpijce: 'Cijela Bosna i Hercegovina stoji iza vas'
Foto: Kabinet Denisa Bećirovića / Denis Bećirović u posjeti bh. olimpijcima

Predsjedavaći Predsjedništva BiH Denis Bećirović danas je posjetio olimpijski tim naše države u olimpijskom selu, gdje su sportisti smješteni tokom trajanja Olimpijskih igara u Parizu.

Tokom posjete obišao je smještajne kapacitete, trenere i članove stručnog štaba, pruživši podršku i motivaciju našim sportistima pred predstojeća takmičenja, te je simbolično potpisao Mural olimpijskog primirja u selu.

"Ovo je trenutak kada cijela Bosna i Hercegovina stoji iza vas. Vaš trud i posvećenost su nas već učinili ponosnim. Vjerujem u vaše sposobnosti i siguran sam da ćete nas dostojno predstavljati na najprestižnijem međunarodnom višesportskom takmičenju", rekao je Bećirović.

Tviteraš Dodik ponovo napada: 'Murphy, ako ikako možeš, prođi me se'

Tviteraš Dodik ponovo napada: 'Murphy, ako ikako možeš, prođi me se'

Sportistima je poželio sreću, naglasivši važnost timskog duha i međusobne podrške. Također je razgovarao sa sportistima o njihovim očekivanjima i ciljevima, pohvalivši njihovu dosadašnju pripremu i postignuća.

Ovo je prvi put da Olimpijski tim BiH podrže najviši državni zvaničnici pred njihov nastup na najvećoj svjetskoj smotri sporta, kao što je to uobičajena praksa timova iz drugih zemalja koji podržavaju i bodre svoje sportiste.

"Zahvalni smo na posjeti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. Sportistima mnogo znači podrška najviših državnih zvaničnika. Potrudit ćemo se da damo sve od sebe na nastupu", izjavio je Mesud Pezer u ime BH Olimpijskog tima.

Ova posjeta dolazi u ključnom trenutku, jer su sportisti u završnim pripremama za svoje nastupe. Prisustvo predsjedavajućeg bh. Predsjedništva kao i riječi podrške dodatno su podigli moral i motivaciju tima, koji se nada postići zapažene rezultate na ovogodišnjim Igrama, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije