BBC odabrao poznatog MMA borca za sportsku zvijezdu godine

0
Radiosarajevo.ba
BBC odabrao poznatog MMA borca za sportsku zvijezdu godine
Foto: Prtscr/Twitter / Khabib Nurmagomedov

BBC je i ove godine dodijelio nagradu za svjetsku sportsku zvijezdu godine, nagradu koju najveća britanska medijska kuća dodjeljuje od 1960. godine.

Ovogodišnji dobitnik "World Sport Star of the Year" je Khabib Nurmagomedov, penzionisani UFC-ov prvak lake kategorije.

Unatoč tome što je ove godine nastupio tek jednom, u oktobru kad je savladao Justina Gaethjea, Nurmagomedov je nagradu osigurao u vrlo jakoj konkurenciji, prenosi fightsite.hr.

U prvom planu se tu misli na atletsko čudo od Armanda Duplantisa i NBA superzvijezdu LeBrona Jamesa, a osim njih su još nominirani bili golfer Dustin Johnson, nogometašica Wendie Renard i bokserka Katie Taylor.

BBC je pri proglašenju dobitnika Khabiba naveo kao svojevrsnog junaka, budući da se vratio nedugo nakon smrti oca te dominantno savladao Gaethjea. Nakon toga se penzionisao kao jedan od najvećih MMA boraca svih vremena.

Svakako vrijedi navesti kako su za ovu nagradu glasovali fanovi, što je dodatni dokaz koliko je MMA globalno popularan pa tako i Khabib, čija je baza fanova ogromna.

Zbog toga ne trebaju čuditi svi napori koje Dana White ulaže da bi ga još koju borbu zadržao u promociji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije