Trenutak kada je Khabib zamalo predao borbu?

0
Radiosarajevo.ba
Trenutak kada je Khabib zamalo predao borbu?
Foto: Prtscr/Instagram / Nurmagomedov protiv Dos Anjosa

Bivši UFC-ov prvak Rafael dos Anjos prisjetio se svoje borbe s Khabibom Nurmagomedovom i zaključio kako je upravo on bio najbliže tome da zaustavi neporaženog Dagestanca.

Bio je to april 2014. godine. "RDA"je imao pet pobjeda u nizu, dok je Khabib bio na 5-0 u UFC-u (21-0 ukupno).

Mjesto radnje bio je Orlando, a brazilski i dagestanski borac odmjerili su snage u posljednjem meču uvodnog dijela programa.

Nakon 15 minuta borbe, Khabib je odnio pobjedu uvjerljivom sudijskom odlukom i još jednom potvrdio da je na pravom putu da postane UFC-ov prvak.

No unatoč Khabibovoj dominaciji, brazilski veteran u jednom se trenutku našao u prilici da zaustavi svog suparnika.

Giljotina u koju je dos Anjos uhvatio Nurmagomedova izgledala je opasno, a čak se na sekundu učinilo kao da će Khabib tapkati i predati meč.

"Khabib je rekao da nije zainteresiran za meč s Conorom i Dustinom jer je obojicu ugušio. Mene nije. Zapravo sam ja njega natjerao na hrkanje sve dok ga proklizavanje rebara nije spasilo od (spavanja). Pošteno me pobijedio, ali nitko nije došao bliže od mene da zaustavi prvaka. Moj je plan bio takav da pobijedim njegovog brata i ponovno napadnem taj vrat. No taj je plan propao zbog stvari koje nisu bile pod mojom kontrolom. Nastavi ću oštriti svoje alate da budem spreman ako se odluči vratiti i ako izabere mene", prisjetio se dos Anjos, a prenos fightsite.hr.

Pod "njegovog brata", Rafael vjerojatno misli na Islama Makhacheva, Khabibovog prijatelja i trening partnera s kojim se trebao boriti, ali je njihov meč već dva puta otkazan.

Prvi put jer je "RDA" bio pozitivan na koronavirus, a drugi put zbog Islamove stafilokokne infekcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije