Zvijezda Real Madrida dobila ponudu od milijardu eura

1
Radiosarajevo.ba
Zvijezda Real Madrida dobila ponudu od milijardu eura
Foto: EPA - EFE / Vinicijus Jr.

Zvijezda brazilske fudbalske reprezentacije i europskog prvaka Real Madrida, Vinicius Jr (24), otvoren je za milijardu eura (1,96 milijardi KM) vrijednu ponudu iz Saudijske Arabije, potvrdili su Reutersu izvori bliski igraču.

Čelnici Saudijskog fonda za javna ulaganja (PIF) ponudili su 24-godišnjem Viniciusu petogodišnji ugovor vrijedan oko 200 miliona eura (391,16 miliona KM) po sezoni, plus bonusi.

Paket bi također uključivao zasebni 10-godišnji ugovor za ambasadora Svjetskog prvenstva 2034. godine, koje bi se trebalo održati u zemlji, ali o tim uvjetima i finansijskim brojevima tek treba razgovarati.

Ademir Zurapović o suđenju na Olimpijadi i linču iz Srbije: "Takve stvari me ne dotiču"

Ademir Zurapović o suđenju na Olimpijadi i linču iz Srbije: "Takve stvari me ne dotiču"

Iako službena ponuda tek treba biti predstavljena, Vinicius nije odbacio taj potez i dao je dopuštenje PIF-u da pristupi Real Madridu.

Unatoč tome što su "sretni i motivisani" u glavnom gradu Španije, Vinicius i njegovi predstavnici smatraju kako tako unosnu ponudu poput ove treba pažljivo proučiti.

Drugi izvor blizak igraču rekao je da Real nije pokazao interes za pregovore o transferu, ističući igračevu klauzulu o otkupu od milijardu eura.

Do sada je najveću odštetu od saudijskih klubova, platio Al Hilal, koji je potrošio 90 miliona eura (176,02 miliona KM) za kupovinu napadača Neymara iz Paris St Germaina.

S Karimom Benzemom u Al Ittihadu i Cristianom Ronaldom u Al Nassru, PIF je prošle godine pokušao uvjeriti i francuskog kapitena Kyliana Mbappea kako bi postao još jedno veliko ime u saudijskom prvenstvu.

Mbappe je, međutim, odbio unosnu ponudu Saudijske Arabije i u junu se pridružio Real Madridu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije