Mreže mirovale Pod Bijelim brijegom: Plemići i Plavi podijelili bodove

Radiosarajevo.ba
Mreže mirovale Pod Bijelim brijegom: Plemići i Plavi podijelili bodove
FK Željezničar / FOTO: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba
Fudbalski klub Željezničar gostovao je u drugom kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine kod mostarskog Zrinjskog na stadionu Pod Bijelim brijegom. Susret je završen rezultatom 0:0.

Prvu priliku na susretu imali su domaći. Bilbija je pronašao Stojkića, a fudbaler Plemića šutira daleko pored gola Kjosevskog. U osmoj minuti pokušao je Mešanović, ali i ovaj put Kjosevski nije morao intervenisati. Željezničar je zaprijetio u desetoj minuti susreta, a odbrana Zrinjskog je reagovala na vrijeme. 

Od samog početka susreta utakmica je bila izuzetno tvrda i ne previše zanimljiva, pa u prvom poluvremenu nismo vidjeli mnogo prilika na stadionu Pod Bijelim brijegom. U 33. minuti Todorović je centrirao, glavom šutirao Jović, a Kjosevski zaustavlja loptu bez puno problema.

U 35. minuti gosti su tražili jedanaesterac. Petrak je uklizao ispred Marovića koji je pao, ali je Ognjen Valjić pokazao da se igra nastavi. U 42. minuti Todorović je previše komplikovao u šesnaestercu gostiju i upropastio je dobru priliku za svoj tim. Ostalo je nakon prvih 45 minuta bez golova u Mostaru.

Zrinjski prvi prijeti u nastavku. Igrala se 59. minuta susreta, Mešanović se namjestio na udarac,  a Kjosevski je siguran. Četiri minute kasnije Todorović odlično prolazi pored Stevanovića, ali centaršut nisu iskoristili njegovi saigrači.

Jedanaesterac su u 76. minuti tražili i domaći. Kerla je s leđa uklizao Todoroviću u kaznenom prostoru Željezničara, ali se Valjić nije oglasio. Sedam minuta kasnije Mešanović je pao u šesnaestercu Željezničara, domaći su ponovo tražili jedanaesterac, Valjić ni ovaj put ne pokazuje na bijelu tačku.

U 91. minuti velika prilika za domaće. Bilbija je uposlio Mešanovića koji šutira direktno u Kjosevskog. Ostalo je do kraja susreta 0:0 Pod Bijelim Brijegom.

Zrinjski je ostao prvoplasirana ekipa na tabeli sa 49 osvojenih bodova, Plavi imaju bod manje (48), a Sarajevo nakon trijumfa u Tuzli (2:0) ima samo dva boda zaostatka za liderom prvenstva. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije