Čelik i Olimpic konačno slavili: Dilaver i Svraka vratili neizvjesnost

Radiosarajevo.ba
Čelik i Olimpic konačno slavili: Dilaver i Svraka vratili neizvjesnost
Odigrane su dvije utakmice drugog kola Lige za opstanak Bosne i Hercegovine. Na stadionu Bilino polje zenički Čelik je slavio protiv Viteza rezultatom 1:0.

Slavio je i Olimpic, na stadionu Otoka protiv Metalleghea rezultatom 1:0. Čelik je tako došao do prve pobjede još od šestog novembra prošle godine, kada su na stadionu Bilino polje Crno-crveni slavili upravo protiv Olimpica. Ekipa iz Sarajeva za pobjedu nije znala još duže. Olimpic je posljednji put slavio protiv Širokog Brijega rezultatom 3:1, 1. 10. 2016. godine.

Čelik je protiv Viteza od samog početka utakmice krenuo po sva tri boda. Najagilniji u redovima ekipe iz Zenice bio je Mahir Karić koji je pravio velike probleme ekipi Slavena Muse. Upravo je Karić kreirao akciju za vodstvo Čelika. Prošao je Karić po lijevoj strani, pronašao usamljenog Harisa Dilavera u šesnaestercu gostiju, koji šalje loptu u mrežu Viteza. Bio je to jedini pogodak na Bilinom polju u današnjem susretu.

U Sarajevu na stadionu Otoka Olimpic je dočekao Nogometni klub Metalleghe. Domaći su poveli u 42. minuti utakmice, a mrežu ekipe iz Jajca zatresao je Muamer Svraka. Tako je Liga za opstanak postala mnogo zanimljivija, ali u rasporedu  još uvijek se ništa nije promijenilo, Olimpic je i dalje posljednji s 14 osvojenih bodova, osam manje od Metalleghea (22) koji je iznad crte, dok je Čelik 11. sa tri boda više od Olimpica (17). Vitez je devetoplasirani sa 24 osvojena boda.

Večeras na stadionu Pecara igraju Široki Brijeg (31) i Mladost Doboj kod Kaknja (27), a utakmica počinje u 19 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije