Slišković i Petrović: Šta će riješiti derbi Zrinjski - Željezničar

Fena
Slišković i Petrović: Šta će riješiti derbi Zrinjski - Željezničar
/ Detalj s utakmice Zrinjski - Željezničar 0:4 (Fena)
Derbi susret 2. kola fudbalske Lige za prvaka Bosne i Hercegovine igra se sutra u Mostaru, a sastaju se vodeći timovi na tabeli – Zrinjski i Željezničar.

Lider na tabeli Zrinjski ima 48 poena, bod više od Želje. U regularnom dijelu sezone susreti dva tima završeni su pobjedama gostiju – 1:0 za Zrinjski na Grbavici, 4:0 za Plave pod Bijelim brijegom.

"Željo ima niz od osam pobjeda i doći će u Mostar s namjerom da nastavi seriju. Očekujem kvalitetnu utakmicu, ne vjerujem da će se Željezničar doći braniti, a mi kući moramo igrati ofenzivno. Pobijedit će ekipa koja bude imala veću želju, a nadam se da će to biti Zrinjski", rekao je Blaž Slišković, trener Zrinjskog i dodao kako će ovaj duel dati odgovor na pitanje da li su Plemići izašli iz krize.

Slavko Petrović, trener Željezničara, smatra da sutrašnja utakmica neće riješiti pitanje prvaka.

"Želimo pobjedu, ali bih bio zadovoljan i s jednim bodom. Sastav ostaje isti, nemamo razloga da mijenjamo tim koji pobjeđuje. Mi se ne prilagođavamo protivniku. Pokušavamo da nametnemo svoj stil igre", kaže Petrović.

Utakmica Zrinjski – Željezničar na programu je u srijedu u 18:30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije