Slavlje navijača i igrača: Pobjeda nad Slobodom kao kruna divnog sna

Radiosarajevo.ba
Slavlje navijača i igrača: Pobjeda nad Slobodom kao kruna divnog sna
Nogometaši i navijači Fudbalskog kluba Željezničar večeras su zasigurno ispisali historiju, prvenstveno otvaranjem istočne tribine, a zatim i pobjedom u prvom kolu Lige za opstanak.

Sjajno je počelo veče za sve ljubitelje nogometa sa Grbavice, kada je počasni predsjednik kluba Ivica Osim svečanim govorom otvorio novoizgrađenu tribinu, čiju izgradnju su finansirali navijači i prijatelji Željezničara. Cijela svečanost krunisana je i posebnom koreografijom, ali i neizbježnom Grbavicom, kojom je opjevan i ovaj magični dan u Dolini ćupova.

Nakon ove svečanosti nastupio je i pravi spektakl na travnjaku, na kojem su svoje snage odmjerili fudbaleri Željezničara i tuzlanske Slobode. 

Željezničar je u ovom susretu do maestralne pobjede u historijskom danu predvodio Ivan Lendrić, koji je uspio postići hat-trick, a jedan gol, na samom kraju susreta pridodao je i Stanić. Sloboda je uspjela pogoditi dva puta, ali nedovoljno za preokret i iznenađenje.

Cijela ta magična večer krunisana je novim slavljem nakon utakmice, u kojem su učestvovali i navijači, i igrači, i svi oni koji su bili dio sna Plavih, koji je postao java kada je Istok napokon ustao...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije