Plavi pobjedom krunisali svečani dan: Sloboda ispraćena sa četiri gola u mreži

Radiosarajevo.ba
Plavi pobjedom krunisali svečani dan: Sloboda ispraćena sa četiri gola u mreži
Fudbalski klub Željezničar sjajno je ušao u borbu za nogometnog prvaka Bosne i Hercegovine, savladavši Slobodu na Grbavici, rezultatom 4:2.

Iako je utakmica nekako bila u drugom planu, zbog velikog slavlja Plavih povodom svečanog otvorenja istočne tribine stadiona Grbavica, Lendrić i društvo odlučili su na ovaj historijski dan počastiti svoje simpatizere.

Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbuđenja, te su i jedna i druga ekipa pokušavale da dođu do izgledne prilike, kako bi stigli do prednosti. Mnogo bolju igru pokazali su domaći, koji će takvu igru i krunisati na samom kraju prvog dijela, kada je za vodstvo Željezničara pogodio Lendrić.

Drugo poluvrijeme domaći su zaigrali još otvorenije, te im je vrlo brzo stigla nagrada u vidu povećanja vodstva. Igrao se 58. minut kada su Zeba i Lendrić odigrali sjajnu akciju, nakon koje Lendrić stiže do drugog pogotka za opće slavlje na Grbavici.

Četiri minute kasnije Sloboda je golom Zeca uspjela utišati Dolinu ćupova, ali njihovo slavlje nije dugo potrajalo budući da je magični Lendrić uzvratio samo tri minute kasnije trećim golom za hat-trick na ovoj veličanstvenoj utakmici.

Sloboda je u 76. minuti još jednom uspjela da savlada odbranu domaćih, a ovog puta precizan je bio Šubić.

Do kraja utakmice gledali smo nešto mirniju utakmicu na Grbavici, sve dok u sudijskoj nadoknadi Stanić nije došao u priliku da zaprijeti golu gostiju, nakon čega je odlično pogodio za konačan rezultat ove utakmice od 4:2.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije