Na današnji dan prije 20 godina: Kako je Osim mlađi srušio Čelik na Grbavici?

Radiosarajevo.ba
Na današnji dan prije 20 godina: Kako je Osim mlađi srušio Čelik na Grbavici?
Na današnji dan prije 20 godina Fudbalski klub Željezničar na stadionu Grbavica u 20. kolu Prve fudbalske lige Bosne i Hercegovine Željezničar je dočekao zenički Čelik.

Tada aktuelni, ali i budući prvak Bosne i Hercegovine stigao je na Grbavicu po nove bodove, ali su Plavi imali drukčije zamisli. Već od samog starta ekipa Dine Đurbuzovića bila je bolji protivnik.

Plavi su poveli golom Žerića u 15. minuti susreta. Fudbaler Plavih šutirao je s 20-ak metara i matirao Hrustanovića. Čelik je izjednačio u 22. minuti. Prelijepo je šutirao Memišević i zatresao mrežu ekipe s Grbavice.

U 55. minuti Željezničar opet dolazi do vodstva, a ovaj put Hrustanovića je matirao Zubanović. Čelik je uspio izjednačiti još, jednom, ali je radost navijačima Plavih donio budući trofejni trener ove ekipe, Amar Osim. Šutirao je glavom i u 89. minuti prevario Hrustanovića za konačnih 3:2.

U videoprilogu pogledajte utakmicu koja se i danas pamti među navijačima Željezničara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije